Aeroports

Retards generalitzats als aeroports de les Balears per les tempestes

Son Sant Joan ja pateix els problemes de regulació del trànsit aeri a Barcelona i València pel mal temps

Diverses persones consulten unes de les pantalles a l'aeroport de Palma.
ARA Balears
04/09/2024
1 min

PalmaLes operacions als aeroports de les Balears continuen acumulen retards generalitzats a causa de les tempestes que afecten aquest dimecres totes les Illes, en alerta taronja per forta pluja i vent.

Segons fonts d'Aena consultades per l'ARA Balears, els retards en els vols són generalitzats, tant en les sortides com en les arribades dels aeroports balears. El motiu és la regulació del trànsit aeri a causa del mal temps, especialment a Barcelona, València i Palma. Arran d'aquestes regulacions, s'allarga el temps entre la sortida de cada vol, fet que provoca l'acumulació de retards. Les pantalles de l'aeroport de Son Sant Joan, per exemple, mostren tots els vols amb retard per a les pròximes tres hores.

Les pantalles de Son Sant Joan amb gairebé tots els vols amb retard.

Durant aquesta jornada estan programades 922 operacions a Mallorca; 295, a Eivissa; i 216, a Menorca, un total de 1.433 vols als tres aeroports de l'Arxipèlag. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat l'alerta taronja a les Balears per plogudes de fins a 50 litres per metre quadrat que podrien arribar puntualment als 90 litres per metre quadrat. A més, les tempestes provocaran ratxes de vent d'entre 90 i 120 quilòmetres per hora, que podrien ser encara més intenses en alguns punts de l'Arxipèlag.

stats