Incendi forestal

Controlat l'incendi de l'Albufera després de cremar 109 hectàrees

Les tasques d'extinció continuen a la zona per extingir definitivament el foc

El paratge cremat a l'Albufera.
ARA Balears
18/10/2024
1 min

PalmaL'incendi declarat el dimecres a l'Albufera ha estat donat per controlat al voltant de les 23 h d'aquest dijous després de cremar unes 109 hectàrees de canya. Les tasques d'extinció continuen aquest divendres per extingir definitivament el tercer foc declarat a la zona en menys de dues setmanes. El dimecres a la nit el foc va ser estabilitzat.

Per la seva banda, la carretera del Murterar ja s'ha reobert, segons ha informat la Policia Local d'Alcúdia i ha recollit Europa Press. L'incendi forestal es va declarar a les 11.30 h del dimecres. En un primer moment, el foc, que va començar al camí de Son Fornari, va ser declarat de gravetat 0, però poc després va passar a gravetat potencial 1 pel possible risc per a la població. Com a conseqüència del foc, el Consell de Mallorca va tancar la carretera de sa Pobla a Es Musterar i els veïns de tres habitatges varen ser desallotjats per precaució.

El foc ha cremat unes 109 hectàrees, que se sumen a les 138,7 que han cremat d'ençà que va començar l'any a les Balears. Als altres dos incendis registrats a l'Albufera recentment, es varen cremar 50,4 i 62 hectàrees, respectivament.

Els especialistes de la Conselleria d'Agricultura col·laboren amb els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil per investigar l'origen de l'incendi i determinar si va ser intencionat o accidental.

stats