El convent de les Monges Agustines d’Algaida es ven per 1,2 milions d’euros

L’edifici està parcialment protegit, ja que està inclòs en el Catàleg d’elements i espais protegits d’Algaida en la categoria B

Una placa recorda el centenari de les monges a Algaida celebrat l'any 1978.
Josep Maria Sastre
14/10/2024
2 min

AlgaidaEl convent de les Germanes Agustines de l’Empar d’Algaida està a la venda en un conegut portal immobiliari per 1.225.000 d'euros. A l’oferta s’explica que “és una edificació singular” que posa a la venda una promotora que el promociona amb un ambiciós projecte de reforma com a reclam, del qual mostra un muntatge d’imatges de la proposta arquitectònica. L’edifici fa, segons l’anunci, 735 metres quadrats. En una de les ofertes s’ofereix amb un projecte de 14 habitacions i a una altra, amb 10. També ofereix a més cinc o tres banys, en funció del portal, i piscina.

Apunta que “per al desenvolupament urbanístic hem tingut en compte les diferents opcions que es poden desenvolupar en un edifici emblemàtic. El projecte s’ha basat a mantenir l’estètica tal com reflecteix el catàleg d’elements i d’espais protegits d’Algaida”, diu l’anunci. De fet, l’edifici està inclòs en el Catàleg d’elements i espais protegits d’Algaida en la categoria B, és a dir, està parcialment protegit.

Ubicat en el carrer del Laberint de la zona antiga d’Algaida, darrere l’església de Sant Pere i Sant Pau és un edifici que forma part de la memòria col·lectiva de molts algaidins i algaidines que en els anys 70 i principis dels 80 hi anaren a educació preescolar amb les monges i fou un centre de parvulari.

Vista exterior de la proposta de disseny.
Vista exterior de la proposta de disseny.

Quant a la història de la congregació a Algaida, cal destacar que les religioses residiren entre 1878 i 1890 a can Carles, al carrer de la Unió. L’antic convent es construí entre 1885 i 1890 per part de Pere Cantallops.

El convent de les Agustines d’Algaida fou inaugurat el mes de febrer de 1890 i des d’aleshores s’hi dugueren a terme diverses ampliacions. De fet, a l’oferta immobiliària es data l’edificació de 1950, fet que fa pensar que seria el de la darrera reforma o rehabilitació. L’edifici fou, fins a la dècada de 1970, un centre educatiu i de dinamització religiosa femenina.

Segons ha pogut saber aquest digital l’edifici passà a mans privades i ara és una promotora qui l’ha posat a la venda amb l’esmentat projecte de reforma.

stats