Parelles milionaries

Els convidats i els luxes d'un casament de 550 milions d'euros

Anant Ambani i Radhika Merchant han culminat els festejos del seu enllaç davant de Tony Blair, Kim Kardashian, Boris Johnson i Luis Fonsi

3 min
Anant Ambani i Radhika Merchant a la darrera celebració del seu casament

BarcelonaL'enllaç del fill de Mukesh Ambani, l'home més ric de tota l'Àsia i propietari del conglomerat Reliance Industries, i la filla de Viren Merchant, propietari d'Encore Healthcare, s'ha formalitzat després de mesos de cerimònies amb tots els luxes imaginables. Després de totes les preqüeles del casament, que van incloure una preboda de tres dies del mes de març i un creuer pel Mediterrani –que també va passar per Barcelona–, Anant Ambani i Radhika Merchant, tots dos de 29 anys, han protagonitzat el que podria ser un dels casaments més cars de la història, amb un cost estimat de 550 milions d'euros, segons el Guardian. L'última celebració, que ha durat des de divendres fins diumenge a Bombai, ha estat marcada per l'assistència de personalitats de l'àmbit empresarial, polític, reial i artístic de tot el món.

Aquest cap de setmana ha conclòs un dels enllaços històrics –en convidats, cost, durada i celebracions–, en un dels països amb més desigualtat econòmica del món. Divendres va ser el primer dia de l'última celebració del casament, l'anomenada shubh vivah, i també el dia assenyalat per a l'enèsima desfilada de cares conegudes. No van faltar figures polítiques, com els ex primers ministres del Regne Unit Tony Blair (acompanyat de la seva dona, Cherie Blair) i Boris Johnson, ni tampoc personalitats claus de l'economia mundial com el CEO de Samsung, Han Jong-hee, a més de diversos empresaris indis. L'ocasió era molt més que una simple celebració de l'amor. El casament del fill de l'home més ric de tota l'Àsia, Mukesh Ambani –que s'estima que té una riquesa de 116.000 milions d'euros i ocupa l'onzena posició en el rànquing de Forbes– ha sigut una gran trobada de l'elit econòmica mundial.

L'ex primer ministre britànic Tony Blair i la seva dona, Cherie Blair, advocada
Bert Nordberg al casament d'Anant Ambani i Radhika Merchant

Rihanna, David Guetta, Justin Bieber i Luis Fonsi, les actuacions escollides per la parella

Però els protagonistes de la macrocelebració també van tenir alguna cosa a dir amb el llistat de convidats. Merchant sempre s'ha proclamat amant de la música i, per això, la llarga llista de convidats incloïa grans noms de la música internacional. Ja a la primera celebració de preboda, que va tenir lloc al mes de març, Rihanna va ser la cantant escollida per actuar davant dels nuvis, un detall que va tenir un cost de 6 milions d'euros. Més endavant, la família va organitzar una altra celebració de preboda amb 1.200 convidats, que va tenir lloc en un creuer que va parar en diferents ciutats del Mediterrani, entre elles, Barcelona. Allà hi va haver actuacions dels Backstreet Boys, David Guetta, Andrea Bocelli i Justin Bieber, el cantant preferit de Merchant. Segons Hindustan Times, el preu pel concert privat del canadenc va ser de 10 milions de dòlars (9,16 milions d'euros).

El protagonista musical de divendres va ser el porto-riqueny Luis Fonsi, que va interpretar el superpopular Despacito als milers de convidats internacionals del casament. Un altre dels cantants que han assistit a la festa de tres dies d'aquest cap de setmana ha estat Nick Jonas. En el seu cas no hi va anar per cantar sinó per acompanyar la seva dona, actriu índia i guanyadora de Miss Món l'any 2000 Priyanka Chopra Jonas. L'actor John Cena i les germanes Khloé i Kim Kardashian tampoc es van perdre la festassa i n'han deixat constància a Instagram.

A més de les fotografies que els convidats van fer-se en diferents moments de la celebració, també es va habilitar un espai dedicat perquè els convidats fessin posats oficials. Com si es tractés d'un photocall d'una entrega de premis, els convidats van anar passant un darrere l'altre per situar-se davant d'un decorat i deixar constància de les amistats de què gaudeix la família.

No es va deixar res per a la improvisació, tampoc en la indumentària. A més dels elements indispensables per a ocasions assenyalades en les festes índies, com són els sherwanis per als homes i les pashmines per les dones, la família del nuvi va assegurar-se que no se'ls escapava cap detall. Nita Ambani, la mare d'Anant Ambani, va ser l'encarregada de contractar el director creatiu Manish Malhotra, amb tot el seu equip de disseny, perquè ideessin els conjunts de tots els convidats per als tres dies que va durar l'enllaç.

L'escena de la traca final de les cerimònies

Són pocs els espais on es pot celebrar una efemèride com aquesta, però davant d'un dels matrimonis amb més poder econòmic del món això no ha estat un problema. El lloc escollit ha sigut la residència privada Antilia, propietat de Mukesh Ambani, la segona propietat residencial més cara del món només per darrere del Palau de Buckingham, que és de propietat governamental. Per tant, la torre Antilia és la propietat privada més cara del món, valorada amb més de 630 milions d'euros.

stats