Educació
Societat07/11/2024

Convivèxit ha obert 165 investigacions a centres educatius des de l'inici de curs

Aquest fet suposa un increment del 17% en relació al mateix període de l'any passat

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar de la Conselleria d'Educació i Universitats (Convivèxit) ha obert un total de 165 investigacions en els centres educatius, la qual cosa suposa un increment del 17% respecte al mateix període de l'any passat. Això no obstant, segons ha explicat en un comunicat el director de Convivèxit, Antoni Vic, això no significa necessàriament que s'hagin incrementat els casos d'assetjament, sinó que "davant la sospita d'un cas de violència entre iguals per part d'alguna persona de la comunitat educativa, s'aplica el protocol per detectar amb la màxima objectivitat possible la situació que s'està produint i intervenir en cas necessari".

Cargando
No hay anuncios

En aquest escenari, s'ha de vetllar pel benestar emocional de l'alumnat. A més, Vic recorda que perquè es consideri assetjament escolar ha d'haver-hi algun tipus de violència -com és l’aïllament social o una agressió física-, intenció d'humiliar o agredir, desequilibri de poder entre les parts implicades, i manteniment en el temps.

Segon d'ESO, el curs més afectat

Actualment, el nivell educatiu que acumula un major nombre de protocols activats a les Illes és segon d’ESO, per la qual cosa “és imprescindible analitzar les raons i actuar per garantir una convivència respectuosa”, ha dit Vic. Convivèxit ha fet una crida a la conscienciació de tota la comunitat educativa davant els casos de violència física i psicològica entre iguals que es poden produir en els centres educatius, coincidint amb la celebració aquest dijous del Dia Internacional contra la violència en el context escolar.

Cargando
No hay anuncios

La visibilització de l'assetjament i el ciberassetjament escolar és el primer pas per a fer-li front i Convivèxit assisteix i assessora els centres educatius davant la sospita d'un cas de violència entre iguals, tant de manera presencial com via telemàtica a través del correu electrònic convivexit@caib.es i en el telèfon 971 177 608.