Societat 02/03/2022

Cort convoca la cinquena edició de la cursa popular Palmadona

La novetat d'enguany és la I Cursa Infantil Palmadona, una prova gratuïta i no competitiva per a nines i nins de zero a dotze anys

ARA Balears
2 min
Cartell de la V Cursa Palmadona.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, i el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, han presentat aquest dimecres la cinquena edició de la cursa popular Palmadona, que organitza l'Institut Municipal de l'Esport dia 6 de març. La sortida de la cursa serà a la plaça d'Espanya, a les 12 hores, i el recorregut es podrà fer de tres o sis quilòmetres. De mitjana, unes 2.000 persones participen cada any en aquesta correguda urbana, gratuïta i oberta a tothom.

El regidor ha explicat que aquest circuit urbà recorrerà carrers emblemàtics del centre de Palma: des de la plaça d'Espanya passarà pel carrer dels Oms, la Rambla, el passeig del Born i la plaça de la Reina, pujarà pel carrer del Conquistador cap a Cort i passarà pels carrers de Colom i del Sindicat, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Porta Pintada, fins a arribar de nou a la plaça d'Espanya.

Cartell de la V cursa popular Palmadona.

Per la seva banda, Hila ha agraït el suport de MercaPalma i de les ambaixadores de la prova i ha convidat la ciutadania a participar-hi: "És una oportunitat per demostrar que Palma és una ciutat que lluita per la igualtat, tant a l'esport com a la societat", ha manifestat. Les padrines de la cursa –l'atleta i presidenta del Consell Territorial de l'ONCE a les Illes Balears, Mari Carmen Soler, i la llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport especialitzada en la promoció de l'activitat física de la dona i la salut, Maria Rossich– també han animat tothom a prendre-hi part per reivindicar la igualtat de les dones en tots els àmbits de l'esport.

L'Ajuntament ha informat que obsequiaran totes les persones participants amb una camiseta commemorativa i una medalla finisher. Gràcies a la col·laboració de MercaPalma podran gaudir també d'un berenar saludable el dia de l'esdeveniment. Els dorsals i les camisetes s'entregaran el dissabte 5 de març, d'11 a 19 h, a l'envelat habilitat a la plaça d'Espanya.

I Cursa infantil Palmadona

Com a novetat, enguany l'IME ha incorporat la I Cursa infantil Palmadona, una prova gratuïta i no competitiva per a nines i nins de zero a dotze anys, que es farà a partir de les 10 h a la plaça d'Espanya com a preàmbul de la correguda popular. Aquesta proposta ha tingut una gran acollida i a hores d'ara ja s'han exhaurit les 500 places ofertes.

Els participants fins als cinc anys correran acompanyats pels seus pares i cobriran diferents distàncies en un circuit preparat pel carrer de Sant Miquel segons les seves categories: els de 0 a 3 anys recorreran una distància de 200 metres i els participants de 4 i 5 anys correran 400 metres. Els de 6 i 7 anys cobriran la distància de 600 metres i a partir de 8 anys participaran en la prova de 800 metres.

stats