Cort incorpora un servei d'atenció específic per al col·lectiu LGTBI a PalmaJove
La regidora de Justícia Social, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous el programa Jovent i Atenció a la Sexualitat
PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous el programa Jovent i Atenció a la Sexualitat (Jase), amb el qual incorporen una línia d'atenció específica al col·lectiu LGTBI a PalmaJove, que inclou serveis jurídics i psicològics. Fins ara aquest col·lectiu "no tenia un espai concret", però incloure l'LGTBI a la regidoria "ha fet que creixi el nombre d'entitats que hi volen participar", ha destacat Vivas, que espera que això beneficiï el teixit associatiu.
El programa Jase es difondrà a través de les xarxes socials, en què es difondran els dos telèfons d'atenció: el 689 48 53 82 per atenció jurídica i el 696 48 33 25 per atenció psicològica. A banda d'això, Vivas ha anunciat que l'Ajuntament crearà un centre de documentació LGTBI per tenir una biblioteca amb material d'aquesta temàtica, tot i que espera que s'estengui a totes les biblioteques. "Ser una persona LGTBI és viure lliurement, estar al carrer i fer vida a l'exterior, com totes les persones", ha reivindicat l'edil.
També ha participat el tècnic en l'àrea legal de Palma Jove, Guillem Ribas, a la roda de premsa de presentació del programa. Ribas ha destacat que oferiran una "assessoria jurídica gratuïta per resoldre qualsevol dubte legal que tinguin", sigui per motius de delicte d'odi, de dret civil o per muntar una associació. La psicòloga i sexòloga del servei Sex Consulta de Palma Jove, Ana Mari Madrid, ha puntualitzat que "l'atenció psicològica de la Sex Consulta és puntual i no a llarg termini". i que serveix com a "orientació per a les persones que puguin necessitar definir la seva sexualitat", però no "com a programa terapèutic".
Sonia Vivas espera que la població que més es beneficiï del servei siguin "les persones trans", que "es troben molt perdudes". En aquest sentit, ha denunciat que "hi ha una mena de rebuig social fins i tot d'una part de l'esquerra", fet que ha qualificat de "molt greu". La regidora també ha advertit que prop d'un "17% dels casos de LGTB-fòbia no es denuncien", sigui per por o perquè "s'entén que no se'ls ajudarà". Per aquest motiu, "és molt important que això s'institucionalitzi".
Presó per un dels assetjadors de Vivas
La presentació d'aquest servei s'ha fet un dia després que es fes pública la resolució de l'Audiència de Palma que ordenava entrar a la presó un dels dos policies condemnats per assetjament homòfob contra la regidora de Palma. "Ara que presentam aquest programa, em mirava de fora, en què ha canviat la meva vida i com he aconseguit treballar tot això. Sentien [a la Policia Local] que havia denunciat per venjança, però jo crec que la venjança és això: ajuntar-nos, estimar-nos, establir protocols de feina, ajudar els joves, rompre el discurs de l'odi...", ha declarat Vivas.