Societat28/04/2021

Cort justifica la insatisfacció dels palmesans amb la qualitat de vida per l'impacte del covid-19

El portaveu del Consistori ha dit que els efectes de la pandèmia han estat més intensos a Ciutat i que això ha condicionat la percepció del ciutadans

PalmaL'Ajuntament de Palma ha justificat que la capital balear sigui la tercera de les ciutats més poblades de l'Estat amb pitjor qualitat de vida, i ha al·legat que l'enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que ho afirma es va fer en un context en què moltes famílies han patit els efectes econòmics de la pandèmia. "Hi ha hagut una pèrdua d'ingressos, però el preu dels béns bàsics no han baixat, i això té un pes sobre la percepció dels ciutadans", ha explicat aquest dimecres el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, en una roda de premsa.

Jarabo ha dit que l'impacte econòmic de la crisi sanitària ha estat més intens a Palma respecte d'altres ciutats de l'Estat. De fet, l'OCU va assenyalar que la crisi del coronavirus representa un punt d'inflexió i fa que la qualitat de vida percebuda davalli de manera dramàtica a totes les ciutats". Això és "molt evident a Palma i Sevilla", on "els resultats cauen en picat".

Cargando
No hay anuncios

El portaveu també ha comentat els resultats de l'enquesta relacionats amb la seguretat ciutadana, perquè la meitat dels enquestats pensa que ha empitjorat amb la crisi del covid-19. El portaveu ha considerat que responen una percepció "subjectiva", i ha apuntat que, segons les dades de la Policia Nacional, durant la pandèmia ha baixat la criminalitat a Palma. Així i tot, ha reconegut que és "imprescindible" que l'Ajuntament inverteixi més agents i en continuar recuperant policies de barri. De fet, la Policia Local disposarà de 66 vehicles nous, entre ells 15 cotxes mitjançant un contracte de lloguer, 40 motos i sis furgons, segons un acord de la Junta de Govern ha aprovat aquest mateix dimecres.

Jarabo ha assegurat que el Consistori prendrà nota de l'informe i ha afirmat que cal avançar en la millora dels serveis públics perquè la percepció dels ciutadans envers Palma millori en la pròxima enquesta. "Continuem avançant en els projectes estratègics perquè això canviï d'aquí a final de legislatura", ha conclòs. Cal recordar que l'enquesta de l'OCU es va elaborar entre octubre i novembre de 2020, i que va demanar als participants que avaluassin la qualitat de vida global a la seva ciutat i en diferents períodes en els darrers anys des del 2015. Els resultats mostren que la situació anterior al coronavirus es percebia fins a un cert punt com a estable en moltes ciutats, si bé s'observen tendències a l'alça en els casos de Saragossa, Valladolid i Sevilla, mentre que Palma –com Barcelona i Madrid– ja mostrava una tendència anterior en descens.