Societat 02/07/2024

Cort sanciona amb 200.000 euros un dels tres edificis que es lloguen il·legalment a turistes

L'Ajuntament de Palma obrirà expedients a dos edificis més

ARA Balears
2 min
El Consell reconeixque, si bé és possible localitzar un pis il·legal, trobar-ne l’adreça és més difícil.

PalmaLa Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha acordat aquest dimarts iniciar un expedient sancionador per import de 200.000 euros a un dels tres edificis de pisos que es destinen a lloguer turístic de manera il·legal a Palma –cal recordar que el lloguer turístic està prohibit a habitatges plurifamiliars. Segons va informar Diario de Mallorca, els tres edificis es troben als carrers Gaspar Bennazar, Pare Guillem Vives –aquest és el que s'ha sancionat– i Aragó.

El regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, ha recordat que l'Ajuntament no té competències en matèria de lloguer turístic –la inspecció en aquest àmbit és a càrrec del Consell de Mallorca–, però que la sanció s'imposa per disciplina urbanística, en concret, per un canvi d'ús residencial a turístic. A més, Fidalgo ha informat que es podrien aixecar fins a 14 expedients sancionadors fins a aconseguir que s'hi aturi l'activitat. A més, el regidor ha avançat que, en relació amb els altres dos edificis, també s'obriran expedients, encara que no n'ha donat més detalls.

El PSIB va censurar dilluns la "inacció" de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma i "dels seus socis de Vox", a qui va assenyalar perquè han permès que "una activitat il·legal continuï en marxa", amb relació a tres edificis destinats, presumptament, al lloguer turístic il·legal a la ciutat.  "Dos mesos en què la denúncia ha estat pública i es va posar en coneixement de l'Ajuntament. Però avui dia no hi ha hagut cap mesura per paralitzar aquesta activitat ni sancionar els propietaris que estan exercint aquesta activitat il·legal", va lamentar la regidora socialista Angélica Pastor.  "Dos mesos en què la denúncia ha estat pública i es va posar en coneixement de l'Ajuntament. Però avui dia no hi ha hagut cap mesura per paralitzar aquesta activitat ni sancionar els propietaris que estan exercint aquesta activitat il·legal", va afegir.

stats