Societat08/03/2019

300 dones del periodisme clamen contra la bretxa salarial, la precarietat, l'asejament laboral i a les xarxes

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears s'ha adherit aquest divendres a la vaga del 8-M per defensar una comunicació digna i feminista

Juanmi Mas
i Juanmi Mas

PalmaUnes tres-centes dones del periodisme balear s'han congregat aquest dvendres a Cort per adherir-se a la vaga del 8-M. S'han unit per defensar una comunicació digna i feminista. Volen assolir representacions paritàries en els llocs de direcció dels mitjans de comunicació. Reclamen la lluita contra la bretxa salarial, el sostre de vidre, la precarietat i l'asejament laboral i a les xarxes.

Segons va informar dijous la secretària general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, Maria Amengual, es manifesten perquè "són les dones les que més pateixen la situació d'inestabilitat laboral del sector i la precarietat laboral que pateixen, especialment les dones, en els mitjans de comunicació". Així, reclamen que les empreses periodístiques redueixin les diferències salarials entre homes i dones amb una revisió de les categories, dels complements i dels criteris professionals, i denuncien que les direccions dels mitjans i de les empreses periodístiques estan "copades per homes".

Cargando
No hay anuncios

Tona Pou en representació de l'SPIB ha estat una de les encarregades de llegir el manifest davant l'Ajuntament de Palma. "Exigim als mitjans de comunicació que vetllin per la funció social que han de complir a les societats democràtiques i, en conseqüència per un #Periodigne que incorpori de manera plena en la seva línia editorial els valors d'igualtat, equitat i llibertat de les persones".

Les dones periodistes reclamat en el manifest continguts que lluitin contra la mercantilització generalitzada dels cossos de les dones: assegurant-se que les imatges de les dones en la publicitat o en les informacions reflecteixin la diversitat del sexe femení.

Cargando
No hay anuncios

Una de les exigències de les manifestants és que el periodisme sigui inclusiu en el seu llenguatge, que no invisibilitzi i que no discrimini per raó de gènere, ètnia o classe. Un llenguatge que abandoni els estereotips i els perjudicis a les notícies, que reflecteixi igualtat en el protagonisme de les notícies, en els titulars i en les fotos. Que doni veu a més especialistes dones. Demanen que utilitzi dades desagregades per sexes, per a evidenciar el focus que produeixen una major desigualtat.