Palma
Societat 04/09/2024

Cort vol finançar una gran gala gastronòmica amb l'ecotaxa

L'Ajuntament pretén promocionar Palma com a "referència nacional i internacional en matèria de restauració"

2 min
La Plaça Major és una de les principals places de Palma.

PalmaUna gran gala gastronòmica, un jardí botànic, càmeres de vigilància i drons per a la Policia Local i construir un nou aparcament són alguns dels projectes que l'Ajuntament de Palma presentarà perquè rebin finançament de l'ecotaxa el període 2024-2025, segons ha anunciat aquest dimecres la portaveu del Consistori, Mercedes Celeste, després de la reunió de la Junta de Govern.

Un dels projectes que més ha destacat Celeste és la iniciativa Palma, Capital Gastronòmica de la Mediterrània. Segons la regidora, és "una aposta per impulsar el municipi com a referència nacional i internacional en matèria de restauració". A més de tallers, conferències i rutes culinàries, un dels actes més destacats seria una gran gala gastronòmica a Palma en 2025. D'altra banda, Cort també vol fer un jardí botànic a les Cases del Retir.

Pel que fa a l'Àrea de Seguretat Ciutadana, l'Ajuntament ha demanat càmeres de vigilància, un equipament de drons i vehicles nous per a la Policia Local. També vol augmentar la vigilància a les zones turístiques. A més, es planteja equipar les dotacions dels Bombers de Palma de les zones turístiques. Celeste ha destacat la necessitat de comprar una autoescala nova i un equip de bombeig per a inundacions. El pressupost global dels projectes de l'àrea suma vuit milions d'euros.

La inversió prevista per a l'àrea d'Infraestructures és de 29 milions d'euros. Entre altres projectes, hi ha la segona fase de la millora del Parc de la Mar, la millora de l'accessibilitat i mobilitat de la plaça del Mercat, el carrer de la Unió i dels accessos al castell de Bellver, i la preservació i recuperació del medi natural a la zona del Carnatge.

Quant a l'àrea de Mobilitat, es presentarà un nou aparcament en superfície en el camí de les Meravelles, amb un pressupost estimat de tres milions d'euros. Aquesta infraestructura forma part del pla d'aparcaments 2024-2035. També es compraran 16 busos elèctrics per a l'EMT. El pressupost d'aquests projectes és de 12 milions d'euros.

L'àrea d'Urbanisme ha tramitat dues propostes que s'acosten als 6,7 milions d'euros. La primera és la reforma de la plaça Major i la segona és el projecte del recinte firal, que també s'enfoca al turisme. Celeste ha remarcat que "contribuirà poderosament a la desestacionalització turística i a l'activació de nous perfils de demanda". De fet, Cort ha demanat al Govern que declari d'interès autonòmic els terrenys que agruparan el recinte firal, l'espai sociosanitari de Son Llàtzer i l'institut de Son Ferriol. Cultura sol·licita una inversió de 2,6 milions d'euros per rehabilitar l'edifici de Son Boter.

stats