Societat22/12/2020

Armengol diu que "el més lògic" és que Mallorca continuï en el nivell 4 per covid-19 el 28 de desembre

La presidenta del Govern ha recordat que la incidència acumulada de covid-19 a 14 dies a l'illa se situa en 518 casos per cada 100.000 habitants

K. O.
i K. O.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha advertit aquest dimarts que quan es revisi la situació de la pandèmia a les Balears el pròxim 28 de desembre segurament s'haurà de mantenir el nivell 4 de risc extrem contra el coronavirus. És "el més lògic" a causa de la situació sanitària de l'illa, segons ha apuntat. D'aquesta manera, continuaria vigent el toc de queda de les 22 h la Nit de Nadal i la limitació a sis persones per als dinars de Nadal i Segona Festa. Armengol ha fet aquestes declaracions al ple del Parlament en resposta a la portaveu d'El Pi, Lina Pons, que ha demanat quan baixarà Mallorca de fase.

La presidenta ha recordat que dilluns la incidència acumulada de covid-19 a 14 dies a l'illa se situa en 518 casos per cada 100.000 habitants, i la incidència a 7 dies és de 320 casos. "La projecció continua a l'alça", ha apuntat Armengol, i per aquesta raó creu que s'haurà de mantenir el nivell 4.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, el líder del PP balear, Biel Company, ha reclamat un cribratge massiu per avançar-se i detectar possibles casos de coronavirus a les Balears, i Francina Armengol ha respost que es fan cribratges continuats a les residències i entre els sanitaris des de fa mesos. A més, ja se n'han fet al barri palmesà de Son Gotleu, a Eivissa, Sant Antoni, Ciutadella, es Castell, Alaior, sa Pobla, Muro, Sóller i Lloseta, i se n'està fent un a Inca. A més, la setmana que ve es farà un altre cribratge al barri del Rafal de Palma. "De què em parla?", li ha dit Armengol.

La presidenta també ha defensat que a les Illes es fan "moltes més proves que la mitjana estatal". Es fan 496 proves per cada 1.000 habitats, un 27% més que a Galícia i un 67% més que Andalusia, segons ha dit Armengol.

Cargando
No hay anuncios

Company ha demanat per què no s'amplien els cribratges a tota la població, i Armengol ha respost que seria una "despesa econòmica", una "presa de pèl" a la ciutadania i un "anunci fals". La presidenta ha posat d'exemple Eslovàquia, on es varen fer cribratges de tests d'antígens a tota la població i es va crear una falsa seguretat perquè els antígens, si no hi ha les condicions adequades, donen falsos positius.