Armengol diu que "el més lògic" és que Mallorca continuï en el nivell 4 per covid-19 el 28 de desembre

La presidenta del Govern ha recordat que la incidència acumulada de covid-19 a 14 dies a l'illa se situa en 518 casos per cada 100.000 habitants

La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts al Parlament
K. O.
22/12/2020
2 min

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha advertit aquest dimarts que quan es revisi la situació de la pandèmia a les Balears el pròxim 28 de desembre segurament s'haurà de mantenir el nivell 4 de risc extrem contra el coronavirus. És "el més lògic" a causa de la situació sanitària de l'illa, segons ha apuntat. D'aquesta manera, continuaria vigent el toc de queda de les 22 h la Nit de Nadal i la limitació a sis persones per als dinars de Nadal i Segona Festa. Armengol ha fet aquestes declaracions al ple del Parlament en resposta a la portaveu d'El Pi, Lina Pons, que ha demanat quan baixarà Mallorca de fase.

La presidenta ha recordat que dilluns la incidència acumulada de covid-19 a 14 dies a l'illa se situa en 518 casos per cada 100.000 habitants, i la incidència a 7 dies és de 320 casos. "La projecció continua a l'alça", ha apuntat Armengol, i per aquesta raó creu que s'haurà de mantenir el nivell 4.

En aquest sentit, el líder del PP balear, Biel Company, ha reclamat un cribratge massiu per avançar-se i detectar possibles casos de coronavirus a les Balears, i Francina Armengol ha respost que es fan cribratges continuats a les residències i entre els sanitaris des de fa mesos. A més, ja se n'han fet al barri palmesà de Son Gotleu, a Eivissa, Sant Antoni, Ciutadella, es Castell, Alaior, sa Pobla, Muro, Sóller i Lloseta, i se n'està fent un a Inca. A més, la setmana que ve es farà un altre cribratge al barri del Rafal de Palma. "De què em parla?", li ha dit Armengol.

La presidenta també ha defensat que a les Illes es fan "moltes més proves que la mitjana estatal". Es fan 496 proves per cada 1.000 habitats, un 27% més que a Galícia i un 67% més que Andalusia, segons ha dit Armengol.

Company ha demanat per què no s'amplien els cribratges a tota la població, i Armengol ha respost que seria una "despesa econòmica", una "presa de pèl" a la ciutadania i un "anunci fals". La presidenta ha posat d'exemple Eslovàquia, on es varen fer cribratges de tests d'antígens a tota la població i es va crear una falsa seguretat perquè els antígens, si no hi ha les condicions adequades, donen falsos positius.

stats