Bandera LGTBI
Societat 26/06/2024

Cremen la bandera LGTBI de l'Auditori d'Alcúdia

L'Ajuntament ha expressat la seva condemna i "més enèrgic rebuig" contra qualsevol acte vandàlic que atempti contra els drets i llibertats de les persones

ARA Balears
1 min
La façana ha quedat tacada per la crema de la bandera

PalmaLa bandera LGTBI desplegada a l'Auditori d'Alcúdia amb motiu del Dia de l'orgull ha aparegut cremada. L'Ajuntament ha expressat la seva condemna i "més enèrgic rebuig" contra qualsevol acte vandàlic que atempti contra els drets i llibertats de les persones.

Des del Consistori han assenyalat que l'acte vandàlic no és només contra el símbol, sinó contra els valors de respecte, inclusió i diversitat que representen com a comunitat. En un comunicat, l'Ajuntament d'Alcúdia ha reafirmat el seu compromís amb la defensa dels drets del col·lectiu i el treball per una societat més justa i igualitària.

Vox de Calvià: "Només hi ha d'haver la bandera espanyola"

Per la seva banda, la portaveu de Vox a l'Ajuntament de Calvià ha carregat contra el PP per haver penjat la bandera a la façana de l'Ajuntament i els acusa d'haver "contradit" l'acord de govern entre el PP i Vox. La regidora ultra Esperanza Català ha apel·lat que aquest fet vulnera la llei que regula l'ús de la bandera espanyola i ha assenyalat que als edificis institucionals "només hi tenen cabuda la bandera espanyola i les oficials de cada regió o municipi". En aquest sentit, ha dit que la formació defensa la llibertat d'ús de diverses banderes a actes i espais privats, però no "la imposició unilateral de símbol no oficials a espais públics". Amb tot, la formació d'extrema dreta ha demanat al PP que retiri la bandera.

stats