Successos
Societat 16/08/2024

Detenen un suposat militar a l'aeroport de Palma que volia agafar l'avió "per la pàtria"

Les cancel·lacions i els retards als aeroports de les Balears han generat molèsties i nerviosisme. Molts passatgers han hagut de dormir a les terminals

ARA Balears
2 min
L'Aeroport de Palma aquest dijous.

PalmaLes cancel·lacions i els retards provocats per la DANA als aeroports de les Balears han generat molèsties i nerviosisme amb passatgers dormint a les terminals des de fa dies. Encara ara, s'arrossega la situació, que es normalitzarà en poc temps. Tot i això, a l'aeroport de Palma s'ha viscut aquest divendres una escena molt tensa quan la Policia ha detingut un jove que assegurava que és militar i que volia sortir de Mallorca fos com fos "per la pàtria".

Segons ha explicat la Policia Nacional, els fets han tingut lloc a les 11 h, quan aquest home, en estat d'embriaguesa i vestit amb roba de camuflatge tipus militar, es trobava en estat d'agitació a la zona de facturació de l'aeroport de Palma. En tenir-ne coneixement, diverses dotacions han acudit al lloc i han intentat tranquil·litzar-lo, però no ha fet cas de les indicacions que se li donaven.

Aquesta persona s'ha posat una boina militar i ha exigit amb gran nerviosisme que volia agafar un vol de sortida. Segons ha informat Diario de Mallorca, el jove ha exclamat que necessitava embarcar-se en un avió i sortir de l'illa "per la pàtria". El suposat militar s'ha enfrontat als agents de la Policia Nacional i els ha exigit cridant que el detinguessin. Els policies l'han arrestat per un delicte de desobediència greu després de comprovar que no podien resoldre la situació de cap altra manera. Posteriorment, l'home ha estat traslladat fins a l'hospital per valorar-ne l'estat de salut. Fonts de la Policia Nacional han confirmat que el jove no és militar.

Tot i que a poc a poc s'està tornant a la normalitat, la situació a l'aeroport aquests dies ha estat crítica. Aquest divendres, Flightradar24 –web que mostra informació en temps real sobre el trànsit aeri arreu del món– comptabilitza més de 160 vols cancel·lats i gairebé 800 endarreriments. De fet, l'aeroport de Palma té activat el comitè de crisi per col·laborar amb les companyies aèries i donar "la millor solució als passatgers". Encara que lamenten les cancel·lacions i els retards, Aena ha remarcat que la prioritat és preservar la seguretat de les operacions. Aquesta situació descontrolada va causar fins i tot un enfrontament entre controladors aeris i Ryanair. L'associació professional de controladors aeris va denunciar dijous mateix pressions de la companyia per permetre que els seus vols aterrin a Palma, malgrat la situació generada per la DANA. "Són uns pirates inconscients", van assegurar els controladors a les xarxes socials.

La DANA perdrà intensitat aquest divendres i les alertes d'Aemet han baixat a nivell groc, després de provocar dijous nombrosos incidents arreu de les Balears, sobretot a Menorca. Els Serveis d'Emergències varen comptabilitzar 131 incidents dijous, cap de greu. La majoria varen ser per inundacions d’edificis i a la via pública.

stats