Crisi de l’aigua a Maó: l’Ajuntament tanca les fonts públiques i en demana responsabilitats a Hidrobal

El batle ha anunciat que no reobrirà el servei fins que "no tingui les garanties necessàries"

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Maó. / ARA BALEARS
ARA Balears
01/10/2024
2 min

PalmaL'Ajuntament de Maó ha tancat les fonts públiques a conseqüència de la crisi suscitada per la gestió de l'aigua en el municipi, que ha obligat a avisar la població que no és apta per al consum. Davant aquesta situació, el batle del municipi, Héctor Pons, ha lamentat que l'empresa concessionària, Hidrobal, no hagi interromput el servei en les fonts fins aquest dimarts, malgrat que se li va ordenar que ho fes divendres passat.

"És una mostra més de la responsabilitat i incompliment que atribueix a Hidrobal", ha denunciat Pons que ha anunciat que aquest dimecres es reunirà amb el representant de l'empresa concessionària a les Balears. A més, ha detallat que l'Ajuntament de Maó incoarà un expedient a l'empresa concessionària del servei d'aigua, Hidrobal, per "depurar les responsabilitats i incompliments" en la seva gestió.

Tot i això, Pons ha enviat un "missatge de tranquil·litat a la població, amb dades objectives i coneixement de causa", ja que les anàlisis fetes aquest dilluns conclouen que l'aigua torna a ser apta per al consum. Així i tot, el batle de Maó ha insistit que no comunicarà oficialment que l'aigua és segura fins que no disposi de totes les garanties necessàries.

Segons ha explicat, entre el 23 d'agost i el 17 de setembre, l'aigua que es proveïa des de Malbúger va ser sempre apta per al consum humà. No obstant això, després de tenir coneixement el 26 de setembre de l'avís fet un mes abans per l'empresa que els nivells de nitrats superaven per moments els màxims recomanats, es va ordenar immediatament aturar la planta i avisar la població. Des de llavors, ha dit el batle, s'ha connectat directament l'aigua des dels pous de Cornia Nou per garantir-ne un correcte proveïment.

Amb tot, el batle s'ha compromès a "aclarir els processos interns i de comunicació" amb l'empresa concessionària i ha anunciat el nomenament d'un nou tècnic que assumirà la responsabilitat del contracte amb Hidrobal i centralitzarà tot el concernent a la gestió de l'aigua en el municipi. Així, el govern municipal ha convocat una comissió informativa sobre el tema a l'Ajuntament i no descarta dur a terme un ple extraordinari, com li demana l'oposició.

stats