Societat 29/08/2024

El curs escolar començarà amb 154 aules modulars, les mateixes que l'any passat

128 es concentren a Mallorca, tres a Menorca, 14 a Eivissa i nou a Formentera

2 min
Les aules modulars són una de les principals queixes d'alumnes i professors.

PalmaEl curs escolar començarà amb 154 aules modulars, les mateixes amb què ho va fer el curs passat, segons explica la Conselleria d’Educació. D’aquestes, 128 seran a Mallorca (dues menys), tres a Menorca (una menys), 14 a Eivissa (tres més) i 9 a Formentera, que es manté igual. A Menorca es retira una classe de l’IES Biel Martí, i a Eivissa se’n posa una a l’IES Quartó de Portmany, una a l’IES Algarb i una a l’IES Sa Colomina, per atendre l’increment de la població acadèmica.

A Mallorca desapareixen cinc aules al CEIP Blai Bonet, nou al CEIP Joan Veny i Clar, una al CEIP Llevant i al CEIP Montaura, dues al CEIPIESO Pintor Joan Miró i una al CIFP Pau Casesnoves, una al CEIP Nova Cabana i tres al CEIP Rosa dels Vents. Per altra banda, se’n sumen al CEIP Can Cirera Prim (7) al CEIP Mare de Déu de la Consolació (1), a IES Binissalem (3), a l’IES Damià Huguet (1), a l’IES Josep Font i Trias (1) IES Sineu (3), a l’IES Alcúdia (2) i al CEIP S’Olivar (1) IES Manacor (1), CEIP Elionor Bosch (1)

600 milions d'inversió en infraestructures

L'increment exponencial de la població acadèmica és un dels problemes més importants als que ha de fer front la Conselleria d’Educació. En aquest sentit, s’ha presentat un Pla d’Infraestructures a 10 anys vista, amb una inversió prevista de 600 milions. El document planteja construir 77 centres, reformar-ne 158 i fer 60 ampliacions d'infraestructures. D'aquests, 150 milions s'invertiran en els pròxims tres anys. Al llarg d’aquesta dècada, Educació preveu 300 actuacions, entre les quals destaca l’aposta per l’educació 0-3. De fet, 42 nous CEIP incorporaran aquesta etapa educativa, de la qual es crearan 1.500 places. Aquestes s'habilitaran en edificis annexos als nous centres d’Educació Infantil i Primària que inclouran tota l’etapa educativa de 0 a 6 anys.

També es construiran 12 instituts de Secundària, 12 Centres Integrats de Formació Professional (CIFP), 10 Centres de Règim Especial (EOI i conservatoris), 3 centres d’ensenyaments superiors i 4 centres d’ensenyaments universitaris. Totes les noves reformes i noves construccions ja es faran amb sistemes de climatització adequats.

Per fer-se a la idea de la magnitud del compromís adquirit per Vera, cal tenir present que en tot el període comprès entre gener de 2016 i març de 2023, el Govern del Pacte va executar intervencions per valor de 135 milions d'euros, que es varen destinar a construir 13 nous centres, ampliar-ne 47, fer 298 reformes i 142 intervencions de climatització, entre altres temes. 

stats