El temps a les Balears
Societat 16/08/2024

La DANA perd intensitat aquest divendres i deixa les Illes en alerta groga

Dijous va provocar nombrosos incidents al voltant de les Balears i se centrà, sobretot, a Menorca

2 min
Els efectes de la DANA.

PalmaLa DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) va perdent intensitat aquest divendres, després de deixar aquest dijous, el dia gros d'aquesta gota freda, nombrosos incidents al voltant de les Balears, tot i que se centrà, sobretot, a Menorca. Aquest divendres les alertes de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) baixen a groc. Tant a Mallorca com a Eivissa i Formentera, els avisos es donaran per finalitzats cap a les 18 h. A Menorca, però, es mantindran actius fins a la mitjanit.

De manera generalitzada, els avisos són per tempesta i per precipitació acumulada en una hora de fins a 25 mil·límetres. Al nord i nord-est de Mallorca i Menorca, però, les precipitacions poden arribar als 35 mil·límetres. A partir del cap de setmana, no s'esperen avisos i es començarà a recuperar l'estabilitat.

En la jornada d'aquest dijous, tot i les grans tempestes i les fortes pluges registrades, els Serveis d'Emergències actuaren a tan sols 131 incidents i cap de greu. La majoria van ser per inundació d’edificis, inundacions a la via pública i obstacles líquids a la via pública. Un dels indrets més castigats va ser es Mercadal, on les fortes pluges van desbordar el torrent i els danys provocats pel desbordament foren abundants, sobretot pel que fa als cotxes estacionats i en el mobiliari urbà. A les Pitiüses la incidència de les tempestes va ser menor.

A la serra de Tramuntana es van assolir o superar els 100 l/m² en poques hores. Destaca l'aiguat torrencial caigut al Port de Sóller, on les pluges van provocar el desbordament del torrent de la Figuera. La Guàrdia Civil va desallotjar 10 veïns després que s'inundassin els seus domicilis.

stats