Dani de la Orden desfà la broma sobre la foto sexual de 'Casa en flames': "No és la meva"
El director aclareix a les seves xarxes socials que els genitals que apareixen al film no són seus tot i el que indiquen els títols de crèdit
BarcelonaMés de 150.000 persones han vist Casa en flames, la pel·lícula dirigida per Dani de la Orden i que ja és la segona pel·lícula en català més taquillera de la dècada. Si tota aquesta multitud s'ha quedat fins al final de la pel·lícula –entenent el final com l'acabament dels crèdits–, haurà vist un detall inusual: s'identifica el mateix De la Orden com a protagonista de la foto sexual que rep al mòbil un dels personatges masculins, en la qual es veu un membre erecte de notables dimensions. Després de setmanes de riotes entre els que caçaven aquest ou de Pasqua, el cineasta ha publicat un comunicat des del seu compte personal de les xarxes socials per clarificar que el "(ben dotat) membre" no és el seu.
Ho fa en un comunicat humorístic titulat "Carta a la ciutadania", en català i castellà, on explica que Casa en flames els ha portat "moltes alegries, però també algun conflicte". Amb la mateixa ironia àcida que es manté durant el film d'èxit, De la Orden es dirigeix a "la ciutadania i en especial al públic de Casa en flames" per confessar que el membre que apareix en una escena de la pel·lícula no és seu. "No vull continuar amb aquesta mentida vivint una farsa que no ajuda ni al cinema català ni a la nostra cultura", escriu en to irònicament transcendental De la Orden. El barceloní "no ha volgut enganyar el poble" i ha confirmat que no es pot "banyar despullat a l'aigua amb total tranquil·litat".
Segons explica al mateix comunicat, la decisió d'atribuir la fotografia del penis al director del film va sorgir d'una "comèdia interna" amb la companya de producció del film Ana Eiras. "Per la xerinola que ens caracteritza em va dir: «Posem el teu nom?», i jo li vaig contestar: «Sí, total, ningú es llegeix els crèdits»", explica des del seu perfil d'X, en una publicació que amb sis hores ja acumula més de 100.000 visualitzacions.
Després de les sentides disculpes pertinents per la suposada repercussió de la broma interna, el director, de 35 anys, conclou: "Per sort, la pel·lícula encara no s'ha estrenat a Netflix i hem pogut evitar un conflicte internacional que posaria la cultura catalana en el punt de mira".