Local
Societat 13/06/2024

El Debat de l'Estat de la Ciutat finalitza amb el 63% de les propostes aprovades

En total, s'han votat 40 iniciatives dels diferents grups municipals, de les quals 25 han rebut el suport majoritari dels regidors

ARA Balears
4 min
La sala de plens de Cort, aquest dimecres.

PalmaLa segona sessió plenària del Debat de l'Estat de la Ciutat, que ha tingut lloc aquest dimecres, ha finalitzat al voltant de les 20.30 h amb el 63% de les propostes aprovades. En total, s'han votat 40 iniciatives dels diferents grups municipals, de les quals 25 han rebut el suport majoritari dels regidors. D'aquesta manera, el grup municipal del PP ha presentat un total de 12 propostes, per 11 del PSIB-PSOE, 8 de Vox, 5 de MÉS per Palma i 4 del Grup Mixt.

En matèria de Comptes, Economia i Recursos Humans, s'han aprovat quatre propostes:

  • Un pla de xoc per a l'increment d'usuaris en el transport públic arran de la gratuïtat del servei, presentada pel grup municipal Vox, on es planteja l'elaboració d'un programa econòmic amb criteris tècnics de qualitat i un nou sistema de finançament a llarg termini.
  • La convocatòria del Consell Social per la saturació turística. Presentada pel PSIB-PSOE, es demana la convocatòria d'aquest òrgan per tractar els assumptes relacionats amb aquesta situació i, a la vegada, abordar la dignificació de les condicions laborals del personal del sector.
  • La creació de la comissió no permanent del Pla d'Inversions Municipals, també del PSIB-PSOE, on s'acorda la creació d'una comissió no permanent amb la finalitat de consensuar aquest instrument per tal de garantir una distribució justa dels recursos entre les barriades de Palma.
  • Desenvolupar el Districte Digital. Defensada pel PP, s'insta l'equip de govern a desenvolupar aquesta figura com a epicentre de l'ecosistema d'innovació i coneixement de la ciutat mitjançant un espai que serveixi per al desenvolupament de projectes de primer nivell que impulsin la transformació de Palma.

Propostes de Serveis a la Ciutadania

Pel que fa a l'apartat de Serveis a la Ciutadania, s'han aprovat nou propostes:

  • Ajuts al pagament del lloguer per a l'emancipació de joves i majors de 50 anys, del Grup Mixt.
  • Desburocratització de les subvencions a les AAVV i Federacions, de Vox, on es proposa revisar les bases de les convocatòries d'aquests ajuts i garantir-ne l'acompliment dels seus pagaments, tan en forma com en temps.
  • Treball comunitari, del PSIB-PSOE, on s'acorda el compromís de millorar les condicions de vida a través de l'acció conjunta d'entitats, serveis i ciutadania, als barris.
  • Ampliar la presència policial als barris. És una iniciativa del PSIB-PSOE, on s'estableix la necessitat de dotar el Cos de més efectius mitjançant la convocatòria de places que permetin implantar la figura d'agent de proximitat i reforçar la unitat de protecció familiar.
  • Increment de les polítiques d'educació 0-3, del PSIB-PSOE, per tal d'adaptar els serveis públics al repte demogràfic i donar resposta a les famílies de Palma.
  • Pacte Social, del PSIB-PSOE, on es proposa subscriure els acords per un pacte d'estat contra els discursos d'odi que atemptin contra els grups en situació de vulnerabilitat i que, a la vegada, refermi el consens social i polític de rebuig a l'assenyalament, l'estigmatització i la culpabilització, en favor de la convivència.
  • Instar l'equip de govern a ratificar el seu compromís amb la promoció i defensa del prestigi i la imatge del Cos de la Policia Local. És una proposta del PP.
  • Convivència i respecte, del PP, on es planteja continuar desenvolupant polítiques i eines que afavoreixin la convivència i corregeixin les actituds incíviques que l'alteren o que atempten contra el patrimoni i immobiliari urbà.
  • Exigir al Ministeri de Turisme els recursos pressupostaris per a la posada en marxa del Comissionat per a la Reforma de les Zones Madures i Obsoletes d'Espanya, amb seu a Platja de Palma. És una proposta del PP per donar prioritat en matèria de seguretat a Platja de Palma.

Propostes d'Urbanisme i Medi Ambient

En el tercer bloc, dedicat a propostes d'Urbanisme i Medi Ambient, s'han aprovat sis propostes.

  • Habitatges a Palma, de Vox, on es proposen mesures com alliberar sòl, agilitar llicències urbanístiques, conferir seguretat jurídica, revisar l'IRP dels edificis augmentant-ne les alçades permeses, reduccions impositives, estímuls a l'edificació en solars buits i canvis d'ús a habitatge en els casos en què resulti factible.
  • Mobilitat, de Vox, on es defensa un pla d'execució d'aparcaments a Palma mitjançant col·laboració publicoprivada.
  • Polítiques d'habitatge, del PP, per tal de treballar en el desenvolupament de fórmules de col·laboració publicoprivada per a la construcció d'habitatges públics en règim de lloguer a preu limitat i d'habitatges socials en solars de titularitat municipal.
  • Son Busquets i Baluard del Príncep, del PP, on s'exigeix a l'organisme SEPES que comparteixi immediatament amb l'equip de Govern el Pla Especial de Son Busquets, i reclami al Ministeri de Transports la reactivació urgent de les obres de reforma, rehabilitació i reurbanització de Baluard del Príncep.
  • EMT, del PP, on es proposa continuar treballant per dotar el municipi d'una xarxa de transport públic eficient i ben planificada, assignant a aquesta empresa pública unes instal·lacions modernes i sostenibles, a més d'exigir al Ministeri de Transports que els recursos econòmics originalment destinats al tramvia siguin orientats a la compra d'autobusos elèctrics.
  • Aparcaments públics, del PP, on s'insta l'equip de govern a adoptar mesures que permetin habilitar aquest tipus d'equipaments en diferents punts de la ciutat, ampliant, a més, el nombre d'estacions i de bicicletes de BiciPalma.

Propostes de Vigilància de la Contractació i Infraestructures

En el bloc de Vigilància de la Contractació i Infraestructures s'han aprovat sis propostes.

  • Infraestructures urbanes a Palma, de Vox, on es defensa la realització d'un estudi real i detallat de la situació d'aquests equipaments a Palma i el calendari de les reformes que s'hagin de dur a terme.
  • Pla d'Infraestructures de la Façana Marítima, de Vox, on es proposa l'elaboració d'aquesta eina per tal de recollir el llistat d'inversions públiques a l'eix del Club de Mar, el passeig Marítim, el Nou Llevant i Platja de Palma.
  • Millora dels espais públics, del PSIB-PSOE, amb el propòsit de posar en marxa un Pla de Barris amb atenció especial a la millora d'espais públics, parcs, places i zones verdes, incidint també en aspectes com ara la mobilitat sostenible, l'accessibilitat i la seguretat viària.
  • Dotació d'infraestructures a tots els barris, del PP, on s'insta l'equip de govern a continuar mantenint la ciutat en aspectes com ara la millora de parcs i jardins, l'asfaltatge de carrers i el condicionament de voreres i enllumenat.
  • Finançament EDAR II, del PP, per tal d'exigir al govern d'Espanya que compleixi i assumeixi els seus compromisos de finançament de l'EDAR II i l'emissari submarí.
  • Política de neteja, del PP, on es defensa prosseguir amb les actuacions que permetin a Palma abandonar la seva actual posició en el rànquing de ciutats més brutes d'Espanya.
stats