Incendi
Societat 20/07/2024

Controlat l'incendi forestal de Pollença

L'incendi ha estat declarat al voltant de les 13.55 h

ARA Balears
1 min
Bombers de Mallorca

PalmaEfectius de Bombers de Mallorca i de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) han informat que l'incendi declarat a Can Llobera, a Pollença ja està controlat. Segons han informat fonts de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi natural en un missatge publicat a la xarxa social X, l'incendi ha estat declarat a les 13.55 h.

L'incendi ha estat considerat de gravetat potencial zero, la qual cosa, segons el Pla Infobal, significa que pot ser controlat amb els mitjans prevists i que, encara en la seva evolució més desfavorable, no suposa perill per persones no relacionades amb les labors d'extinció, ni per béns diferents dels de naturalesa forestal.

Malgrat això, els equips d'extinció han decidit evacuar, de manera preventiva, alguns habitatges que es trobaven pròximes a l'incendi. Malgrat tot, segons Bombers de Mallorca, finalment, aquests habitatges no s'han vist afectats per les flames. A l'extinció de l'incendi es troben treballant quatre mitjans aeris, tres autobombes, 34 brigadistes, tres tècnics i dos agents de medi ambient, per part de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi natural. També, Bombers de Mallorca.

Amb motiu de les labors d'extinció, es troba tallada la carretera Ma-10, que uneix Pollença i Lluc. Els equips antiincendis calculen amb tot que el foc que s'ha declarat aquest dissabte a Can Llobera, a Pollença, i que, segons es preveu, podria donar-se per estabilitzat en les pròximes hores, podria haver cremat al voltant d'entre tres i cinc hectàrees.

stats