Homofòbia

Decreten presó a un home acusat d'agredir brutalment parelles homosexuals a Calvià

La investigació es va iniciar el mes passat, quan un turista alemany va ser brutalment agredit

Un cotxe de la Policia Nacional a Menorca.
ARA Balears
23/09/2024
2 min

PalmaLa Guàrdia Civil de Calvià ha detingut un jove, per a qui s'ha dictat ingrés a la presó, acusat de delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre de lesions per la seva presumpta implicació en diversos atacs violents comesos contra parelles homosexuals a una platja de Calvià. La investigació es va iniciar el mes passat, quan un turista alemany va ser brutalment agredit. El turista va ser atacat amb una pedra al cap i posteriorment colpejat amb un martell a l'esquena, la qual cosa li va provocar lesions greus.

Arran d'aquest atac, la víctima va haver de ser ingressada amb pronòstic reservat en un centre hospitalari de Palma. Una altra agressió va ocórrer el passat 20 de setembre en el mateix lloc, quan un altre turista alemany que era a la platja amb la seva parella va ser víctima d'un atac violent per part del mateix individu.

L'incident es va produir quan la parella va decidir pujar per un camí per fer fotografies de l'entorn, moment en què un home els va sorprendre i sense pronunciar una sola paraula va propinar un cop de puny en el clatell a la víctima, la qual cosa va provocar que caigués per un terraplè d'una dotzena de metres d'altura. Això li causà lesions per les quals va haver de ser traslladat a l'hospital per rebre tractament.

Els investigadors, després d'analitzar els patrons d'agressió i les declaracions dels testimonis, a més de fer una exhaustiva anàlisi de les persones i vehicles que accedien a aquesta platja, van aconseguir vincular els dos atacs entre si, identificant en ells un clar component d'odi i homofòbia. La detenció es va dur a terme en el seu domicili, i posteriorment va ser traslladat a les dependències de la Guàrdia Civil de Calvià, on es van dur a terme les diligències policials. Després de la seva posada a disposició judicial, el jutge en funcions de guàrdia en va decretar l'ingrés a la presó preventiva sense fiança, acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre de lesions.

stats