Societat 13/09/2024

Defensa no posa cap objecció a acollir menors migrants a Son Tous

Des del Ministeri han recordat que Son Tous està cedit al Govern fins al 2033 i que "no hi ha inconvenient" a modificar el text de la cessió perquè el Consell pugui fer ús dels terrenys

ARA Balears
1 min
Menors migrants en una imatge recent.

PalmaEl Ministeri de Defensa ha assenyalat que "no posa cap objecció" a l'ús de l'antiga caserna de Son Tous com a espai d'acollida per a menors migrants no acompanyats, tal com va sol·licitar el Consell de Mallorca. Des del Ministeri han recordat que Son Tous està cedit al Govern fins al 2033 i que "no hi ha inconvenient" a modificar el text de la cessió perquè el Consell pugui fer ús dels terrenys i atendre les necessitats que puguin derivar-se a conseqüència dels fluxos migratoris amb arribada a les Balears.

Igualment, han exposat que es poden fer servir els terrenys de forma "immediata", en la mesura que es modifica el protocol de cessió en vigor per adequar-lo a la situació actual.

Defensa ha respost així al portaveu del Govern, Toni Costa, que ha dit aquest divendres que el Govern considera "necessari" que el Ministeri autoritzi a allotjar menors immigrants no acompanyats en tendes de campanya a l'antiga caserna de Son Tous, com ha sol·licitat el Consell de Mallorca.

stats