Discriminació lingüística

Demana rebre les classes en català a un institut públic de Palma i passa això

Una estudiant d'FP de l'IES Ramon Llull denuncia els atacs dels companys quan va votar fer servir la llengua vehicular del centre

IES Ramon Llull
12/10/2024
2 min

PalmaUna alumna del grau de Formació Professional d'Integració Social de l'IES Ramon Llull de Palma ha denunciat un nou cas de discriminació lingüística per part d'uns companys de classe. Segons ha explicat P.Q. a l'ARA Balears, els fets tingueren lloc fa unes setmanes quan, a l'inici del curs, la professora de FOL (Formació i Orientació Laboral) demanà als alumnes en quin idioma volien que s'impartís l'assignatura.

Aleshores, P.Q. votà que es fessin les classes en català, moment en el qual la professora demanà a l'alumna per què havia triat en català, ja que, segons ha explicat, fou l'única, perquè la resta trià en castellà. L'estudiant respongué que havia triat en català perquè és l'idioma vehicular del centre i amb el qual se sent més còmoda. En aquest moment, alguns companys li recriminaren que no tingués empatia per la gent que no entenia l'idioma.

Lluny d'acabar aquí, l'estudiant qüestionada per haver elegit el català rebé una sèrie de WhatsApps per part d'un dels companys que li havien retret la seva elecció a classe i l'atacaren per expressar-se en català. "Em sembla de molt mala companya el que vares fer perquè hi ha persones que tenen dificultat amb el mallorquí, ningú té problema a fer-ho en castellà, excepte tu. Em sembla que les teves maneres foren inadequades i digueres comentaris que esper no tornar a escoltar", digué textualment a un dels missatges d'aquesta xarxa social. "Les teves companyes demanaren en castellà, ja que, com comprendràs, potser no els surt del cony treure's el B2 o no volen treballar aquí", continua. "No ens demanis que ens posem al teu lloc, jo estic integrada i no parl mallorquí", entre altres atacs.

Amb tot, P.Q. ha lamentat que es produís aquesta situació tot just començar el curs i, per això, decidí publicar-ho a través d'X per explicar els fets, publicació per la qual reconeix que ha rebut molt de suport.

stats