Societat 27/06/2024

Demanen anul·lar la matriculació dels centres concertats que no posen les caselles per aplicar la segregació lingüística

La tria de llengua a 4t d'Infantil s'aplicarà a partir del curs vinent

ARA Balears
2 min
Una aula d'una escola

PalmaLa plataforma espanyolista Escola de Tots ha assegurat que sol·licitarà la invalidació del procés de matrícula als centres que no han inclòs la casella per segregar els alumnes per raó de llengua al curs de 4t d'Educació Infantil a partir del curs vinent. L'entitat ha denunciat que les escoles Sagrat Cor i Santa Maria fan el procés de matrícula de 4t d'Educació Infantil amb un imprès de matrícula que no inclou les caselles.

Els dos centres, pertanyents a l'Escola Catòlica de les Illes Balears (FECIB) i Escoles Diocesanes, "incompleixen amb les instruccions enviades per la Conselleria d'Educació per al procés de matriculació, han insistit des d'aquesta plataforma". Escola de Tots també ha lamentat "que no es faci complir amb l'ordre que regula el dret dels pares, les mares o els tutors legals, a triar la llengua del primer ensenyament dels alumnes dels centres sostinguts amb fons públics de les Illes".

Amenaces

L'imprès que utilitzen els dos centres és un imprès propi i no el que els ha facilitat la Conselleria, per la qual cosa "és altament probable que altres centres d'Escoles Catòliques i Diocesanes hagin omès també la casella d'elecció de llengua", diu Escola de Tots. L'organització ha denunciat aquesta situació amb la finalitat d'exigir una solució "immediata" que garanteixi que els drets de les famílies no siguin vulnerats.

Als escrits remesos a la Conselleria d'Educació a les Illes, l'entitat demana que requereixi als centres denunciats la repetició del procés de matriculació amb un imprès que permeti l'elecció de llengua en 4t d'Educació infantil i que es revisin els impresos facilitats per la resta dels centres que formen part d'Escoles Catòliques i Diocesanes. "Si no es produeix aquesta rectificació immediata, Escola de Tots sol·licitarà la invalidació de la matriculació en els centres afectats", han avançat.

stats