RCD Mallorca
Societat10/10/2024

Denuncien que el Reial Mallorca emeti el carnet digital de soci només en castellà

Plataforma per la Llengua ha lamentat que el club hagi pres aquesta decisió que consideren "un retrocés"

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaPlataforma per la Llengua ha denunciat aquest dijous que el RCD Mallorca hagi decidit aquesta temporada emetre el carnet digital dels socis exclusivament en castellà. Segons l'entitat, aquesta situació suposa un retrocés respecte d'altres temporades, quan el carnet, en format físic, es lliurava íntegrament en català.

En aquest sentit, han explicat que ja han sol·licitat una reunió amb el club, que en altres qüestions fins ara s'ha mostrat compromès amb el català, i anima els afeccionats i tota la societat a reclamar la presència del català en tots els àmbits.

Cargando
No hay anuncios

L'entitat ha estat coneixedora de la situació arran d'una queixa d'un soci del club que ho ha traslladat al servei de defensa dels drets lingüístics de Plataforma per la Llengua. Amb aquesta informació, l'organització ja ha demanat una reunió al club per assessorar-lo i explorar col·laboracions, ja que el club mallorquinista ha demostrat el seu compromís amb la llengua catalana, en diverses ocasions.

"El Mallorca utilitza habitualment el català a la megafonia de l'estadi, difon música en català durant el descans dels partits, i, recentment, ha recuperat el català al videomarcador", han apuntat. A més, assenyalen que a les oficines del club s'atén en català. Per tot això, des de Plataforma lamenten no entendre que un element "tan significatiu" com és el carnet de soci arraconi la llengua.

Cargando
No hay anuncios

El RCD Mallorca ha de ser un referent lingüístic

Amb tot, l'entitat en defensa del català, ha apuntat que davant "l'emergència lingüística" que viu Mallorca, on només un 27,3 % de la població parla sempre en català amb la família, i tan sols el 12,1 % dels joves el tenen com a llengua habitual; el RCD Mallorca té un "paper clau" a l'hora de fer créixer la llengua a l'espai social. En aquest sentit, Plataforma per la Llengua fa una crida al club i als seus jugadors a tenir present que, com a figures públiques i influents, són referents lingüístics i poden incidir directament en l'ús del català entre els seus seguidors, especialment entre els més joves.