Esfondrament
Societat 30/07/2024

Desallotgen dos edificis de Palma per l'esfondrament del terra de dos locals

Tècnics de l'Ajuntament estan avaluant els danys i revisant l'estructura per determinar les causes del succés

ARA Balears
2 min

PalmaLa Policia Local i efectius dels Bombers de Palma han desallotjat aquest dimarts matí un edifici al carrer de Blanquerna, al número 31, de manera preventiva, després que s'hagi produït un esfondrament al terra de dos locals, aparentment pel trencament d'una canonada, i hagin aparegut esquerdes a les parets. Una de les propietàries d'un dels locals afectats, una perruqueria, ha donat l'avís al voltant de les 10 h, després d'haver vist filtracions d'aigua i esquerdes al sostre, i que s'hagi enfonsat part del terra al pati interior, de manera que ha alertat els Bombers de Palma.

Dos veïns abandonen l'edifici amb les seves coses.
Diversos veïns al carrer Blanquerna, després d'haver sortit de l'immoble.

Efectius dels Bombers de Palma s'han desplaçat fins a l'edifici i han decidit desallotjar-lo de manera preventiva. Així mateix, s'ha desallotjat l'edifici veí, de quatre plantes, al número 44 del carrer de Guillem Massot, i el bar de la planta inferior de l'immoble, els encarregats del qual han recollit la terrassa.

Fins al lloc dels fets també hi han acudit tècnics de l'Ajuntament de Palma i efectius de la Policia Local, per poder avaluar els danys, revisar l'estructura i prevenir el possible risc d'esfondrament.

Els veïns que es trobaven als seus domicilis han abandonat els edificis afectats amb les seves pertinences i es troben a l'espera de saber quan podran tornar a accedir a casa seva. De moment, veïns i serveis socials estan duent a terme les gestions pertinents per reubicar els veïns dels 20 habitatges afectats.

Els equips d'Emergències no han notificat cap persona ferida i es preveu que en les hores vinents, els tècnics avaluïn de nou l'estat dels edificis, per tal d'elaborar una anàlisi més extensa de les estructures possiblement afectades.

stats