Robatoris
Societat 01/07/2024

Desarticulen una organització que es dedicava a robar cotxes, motos d'aigua i embarcacions a Mallorca

El grup manipulava els vehicles robats per després dur-los a la Península i vendre'ls

ARA Balears
2 min
Diverses motos d'aigua a la finca on l'organització les traslladava.

PalmaLa Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada presumptament a robar cotxes, grues, embarcacions, motors forabords i motos d'aigua a Mallorca. Segons ha recollit Europa Press, els integrants del grup utilitzaven un camió grua i vehicles amb remolcs per traslladar els vehicles i les embarcacions.

Llavors, manipulaven els números de bastidor i col·locaven plaques de matrícules falsificades, fins i tot, en alguns casos, canviaven el color dels vehicles, per finalment dur-los a la Península i vendre'ls a terceres persones i altres organitzacions criminals.

Per traslladar els vehicles, el grup utilitzava un camió grua.
Manipulaven el número de bastidor dels vehicles i falsificaven les matrícules per després dur-los a la Península.

Una vegada robaven els vehicles, el grup els duia a una finca a Llucmajor, on els ocultaven entre l'arbrada per evitar que fossin detectats. En aquesta finca s'han localitzat alguns dels cotxes i embarcacions requisats.

A l'operació duita a terme per la Guàrdia Civil, es varen fer quatre escorcolls, quatre persones varen ser detingudes, es varen intervenir 11 vehicles, una llanxa aquàtica, un camió grua, quatre remolcs, sis motos d'aigua i quatre motocicletes, entre altres efectes. Així mateix, es varen confiscar 10.000 euros en un domicili i altres 40.000 que estaven ocults en un dels vehicles recuperats.

En l'operatiu han participat 60 agents, coordinats per l'Equip de delictes contra el Patrimoni i l'Àrea d'Investigació de Calvià. També va col·laborar la Direcció General de Trànsit (DGT).

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions i la intervenció de més vehicles pendents de localitzar.

stats