Descobreixen sis noves varietats de vinya a Eivissa i Formentera
La majoria de les races cultivades a les Pitiüses són locals
PalmaUna investigació de Raquel González ha descobert que als cultius de vinya que es fan a Eivissa i Formentera hi ha sis varietats noves. Així ho han descobert mentre s'avaluaven 36 mostres de 12 parcel·les de les Pitiüses on s'ha evidenciat també que es cultiven 21 perfils genètics diferents, entre els quals es troben aquests sis.
L'objectiu de l'estudi és conèixer la situació del sector de la vinya a Eivissa i Formentera, descobrir quins perfils genètics continuen cultivant-se i quins han desaparegut i poder fer feina per recuperar varietats i races locals que els darrers anys poden haver perdut protagonisme.
Amb aquest estudi, s'ha demostrat també que la gran majoria de les varietats i races de vinya cultivades a les Pitiüses continuen sent locals i que la globalització encara no ha pogut vèncer la tradició com ha passat amb altres elements tant de l'agricultura pitiüsa com de la societat en conjunt.