Successos

Detenen una dona a Palma per intentar asfixiar la seva filla de sis anys amb un coixí

La menor va començar a convulsionar, moment en què la mare va aturar l'agressió i va cridar els serveis d'emergències

Un agent de la Policia Nacional
ARA Balears
19/10/2024
1 min

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una dona a Palma per intentar asfixiar, presumptament, la seva filla de sis anys amb un coixí.

La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) va tenir coneixement dels fets, que varen succeir la setmana passada, després que la nina ingressàs en un centre hospitalari. Segons Europa Press, els fets varen tenir lloc al domicili familiar i va ser la mare qui va sol·licitar una ambulància per al trasllat de la menor per convulsions.

Inicialment, la mare va declarar que la filla havia sofert convulsions de manera sobtada, però els metges varen detectar diverses lesions en la menor que evidenciaven signes d'asfíxia, fet que va aixecar sospites sobre el relat inicial de la dona.

Arran d'això, els agents varen iniciar una investigació per aclarir els fets i varen prendre declaració a diversos testimonis. Així, varen poder determinar que la mare hauria pressionat un coixí contra la cara de la filla amb la intenció d'asfixiar-la.

La menor va començar a convulsionar i va ser en aquest moment quan la dona va cridar els serveis d'emergències.

Una vegada finalitzades les investigacions policials, els agents varen detenir la mare per un possible delicte de temptativa d'homicidi i la dona va passar a disposició judicial. Es va negar a declarar davant el jutge i, finalment, va quedar en llibertat amb la prohibició de comunicar-se o apropar-se a la seva filla, la custòdia de la qual li ha estat retirada.

La menor ha quedat a càrrec d'un familiar i la mare està a l'espera d'un examen forense per determinar-ne l'estat psíquic. La Policia continua amb la investigació per determinar si hi ha més antecedents de maltractament a la menor.

stats