Successos

Detenen l'exparella de la noia que van trobar assassinada en una carretera a Esparreguera

La víctima, de 29 anys, va ser apunyalada i el cas està sota secret de sumari

2 min
Manifestació contra la violència masclista.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut l'exparella de la dona de 29 anys el cos de la qual va aparèixer diumenge al vespre en una carretera a Esparreguera (Baix Llobregat). La policia havia obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'aquesta noia que, inicialment, semblava que havia patit un accident de trànsit. Poc després, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van descartar aquesta hipòtesi perquè el cadàver presentava ferides compatibles amb un apunyalament.

El jutjat d’instrucció número 3 de Martorell es va ocupar de l’aixecament del cadàver i el cas està sota secret de sumari. Tot i que no es tenen gaires detalls de la identitat de la víctima, fonts coneixedores del cas han concretat que la dona va néixer a Òdena (Anoia), tot i que ja no hi vivia. L'ajuntament d'aquesta localitat ha expressat el condol i ha convocat un minut de silenci dijous a les 19 hores davant del consistori. També ha decretat dos dies de dol oficial (22 i 23 de maig), les banderes de l'edifici consistorial onejaran a mig pal en senyal de dol i s'han activat els serveis d'atenció a la família i entorn.

Segons van informar dilluns fonts coneixedores a l'ARA, una persona va trobar la dona estesa a la carretera i va trucar a la policia local alertant d'un possible atropellament, perquè instants abans de trobar la noia va veure un cotxe marxant molt de pressa del lloc dels fets. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va activar un equip de sanitaris que es va desplaçar per intentar reanimar la víctima, si bé no van poder fer-hi res. Mentre l'atenien, es van adonar que la dona ja era morta i que presentava ferides compatibles amb una arma blanca. 

En cas que s'acabés confirmant la naturalesa masclista del crim, seria el dotzè feminicidi de l'any, després que s'hagi conclòs que el cadàver trobat fa uns dies a Sant Martí de Centelles és el de la Rachida, la dona de 51 anys assassinada per la seva parella, que és en presó preventiva des de l'11 de maig com a presumpte autor del crim. Encara no s'ha superat l'equador de l'any i la tràgica xifra del 2024 ja és a prop de la total del 2023, quan se'n van cometre 14. Des del 2012 se n'han hagut de lamentar 141. A més, en els últims cinc mesos l'ARA ha comptabilitzat 24 crims a Catalunya amb 28 víctimes.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats