Immigració

Detenen Nacho Cano per haver contractar presumptament immigrants irregulars per a 'Malinche'

El músic madrileny considera que hi ha "una persecució política contra ell" perquè dona "suport a Ayuso"

ARA
2 min
Nacho Cano presentant el seu musical  "Malinche" a Madrid

BarcelonaEl músic i exmembre de Mecano Nacho Cano ha estat detingut aquest dimarts per haver contractat presumptament immigrants en situació d'irregularitat per al musical Malinche, l'espectacle sobre la relació entre Hernán Cortés i La Malinche, la dona ameríndia que va acompanyar i assessorar l'espanyol en la conquesta de Mèxic.

Fonts del ministeri de l'Interior diuen que s'acusa Nacho Cano d'afavorir la immigració irregular i d'un delicte contra els drets dels treballadors. Després de prestar declaració aquest dimarts, ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de la citació judicial.

L'antic membre de Mecano hauria contractat presumptament immigrants en situació irregular per al musical que representa a Madrid des del 2022. Nacho Cano va rebre el 2021 la Gran Creu de l'Orde del Dos de Maig de la Comunitat de Madrid de mans de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En el moment del lliurament, el músic va retornar la banda a la llavors presidenta en funcions com a agraïment per la seva "valentia" i haver aconseguit el "miracle" de preservar la vida cultural durant la pandèmia.

Per "donar suport a Ayuso"

Després de declarar a comissaria, Nacho Cano ha convocat una roda de premsa al despatx d'advocat Cremades & Calvo-Sotelo, a Madrid, en què ha assegurat que la detenció ha sigut per "donar suport a Ayuso". "S'estan traient les coses de context per anar contra mi, i l'única raó és que dono suport a Ayuso; com que ja han anat contra el seu nòvio, el seu germà o el seu pare, només els quedava jo", ha dit Cano. El músic ha qualificat l'actuació policial com "persecució política". "Cal desviar l'atenció cap a una altra banda que no sigui la imputació de la dona del president del govern, i com que Nacho Cano opina com Ayuso...", ha deixat anar. "En una democràcia de debò, el jutge decidirà si soc criminal o no, no la policia, que ve dirigida", ha afegit.

El musical Malinche, que inicialment havia de protagonitzar Chanel Terrero, està envoltat de polèmica des d'abans d'iniciar-se les representacions. Cano va voler construir al barri d'Hortaleza una estructura de 30 metres d'altura que emulés la piràmide de Chichén Izté i que inclogués un pàrquing de 400 places i un teatre de 1.000 butaques. El projecte va topar amb l'oposició dels veïns.

stats