Successos

Detenen nou menors membres de la banda juvenil Trinitarios Baby

La banda operava pels voltants de centres escolars i zones d'oci de Palma, on agredien i amenaçaven altres menors

Agents de la Policia Nacional.
ARA Balears
20/10/2024
2 min

PalmaLa Policia Nacional ha detingut 10 menors vinculats a la banda juvenil Trinitarios Baby, que operava principalment pels voltants de centres escolars i zones d'oci de Palma, on agredien i amenaçaven altres menors. L'operació s'ha desenvolupat durant les darreres setmanes i ha permès identificar i detenir tots els membres del grup, nou dels quals varen ser arrestats a Palma i un, a Lugo, segons Efe. La investigació va començar després de detectar-se enguany a Palma un increment de delictes comesos per menors d'edat associats a grups juvenils violents. La darrera detenció es va dur a terme aquest dimecres, amb la qual es va completar l'operació.

Els Trinitarios Baby duien a terme l'activitat mitjançant agressions físiques, amenaces i extorsions a altres adolescents, fet que generava preocupació entre els pares i les autoritats locals. A tots se'ls imputa un delicte de pertinença a grup criminal i han quedat a la disposició de la Fiscalia de Menors. Sis dels arrestats ja havien estat investigats prèviament per la participació en delictes similars i havien ingressat a centres de menors.

La Policia Nacional ha destacat que amb aquestes detencions s'ha pegat un "cop significatiu" contra l'expansió d'aquesta classe de grups violents juvenils a Mallorca i així se n'ha frenat el desenvolupament i s'ha evitat que puguin consolidar-se com a organitzacions criminals.

Les autoritats consideren "prioritari" desarticular aquest tipus de bandes en les primeres etapes de formació, especialment quan estan compostes per menors d'edat, per impedir que aquests joves es vegin arrossegats cap a una espiral de violència i delinqüència.

Bandes com els Trinitarios Baby formen part d'una tendència preocupant de creació de grups juvenils violents que adopten noms i comportaments associats a bandes organitzades. El seu modus operandi es basa en la intimidació i la violència com a mitjà de control sobre altres menors.

La Policia continuarà amb les investigacions per detectar i desmantellar altres possibles cèl·lules juvenils violentes que puguin estar operant a l'illa.

stats