Gastronomia

Les deu millors hamburgueseries de Mallorca

L'ARA Balears ha confeccionat una llista amb les hamburgueseries preferides dels seus redactors

Algunes hamburgueses vegetals contenen fins a  21 ingredients.
28/05/2024
4 min

PalmaProbablement res pot igualar la descàrrega d'autenticitat i sabor que és sopar un bon pa amb oli, amb pa del dia, pernil tallat al moment i un bon formatge artesà. Si es refrega un poc d'all o s'acompanya amb fonoll... Oh, no saps què menges! Però, a qui no li agrada pecar de tant en tant? Carn picada de primera qualitat, dues llesques de pa brioix i un món de fantasia i sabor entre i entre. Que ens perdonin Tomeu Penya o Júlia Colom (per citar dos paradigmes de la mallorquinitat), però hem elaborat aquesta llista, basada en la nostra experiència, de les millors hamburgueseries de Mallorca. Si tens algun altre suggeriment, fes-nos-ho saber.

Venida de los Montes: formatge de cabra, ceba caramel·litzada, pebrots rostits, allioli i ruca.

Buco Burger

Tota una institució de l'hamburguesa gurmet feta a Mallorca. Tenen hamburgueses amb foie d'ànec i la seva especialitat, la Buco Burger, a més de 180 grams de carn de vedella, inclou 100 grams de costella de porc. Els seus entrepans, anomenats bucos, estan fets amb pa de Viena al forn al seu restaurant i inclouen opcions amb pollastre, culatí o costelles de porc. Les seves aletes d'ànec són dignes de tastar i no són fàcils de trobar a altres llocs.

Davasa Burger

La millor hamburgueseria d'Inca? Depèn de a qui li ho demanis. Però... hamburgueses casolanes, productes frescos en un restaurant acollidor i de tracte familiar. Brioixos artesans fets amb tinta de calamar, polpa de tomàquet o llavors de rosella. La monstruosa, la seva hamburguesa més icònica, són 450 grams de carn amb ou ferrat, cèrcols de ceba i maionesa Chipotle. La vida és per viure-la. Cal destacar també Sa pagesa, amb salsa de figues, carabassó a la planxa, pebrot vermell, camallot, formatge maonès, sobrassada pagesa caramel·litzada i vedella mallorquina. Tota una declaració d'intencions.

Petit Figueret

Aquest restaurant a Can Picafort ofereix una versió gurmet de les icones de restaurants de menjar ràpid, entre altres delícies. La 4-3-3 és una hamburguesa de vaca amb porc esqueixat cuinat a baixa temperatura durant vuit hores. Foc al cos et dona tot el que és bo: cheddar anglès, ceba caramel·litzada i salsa de xili fermentat. L'Illenc, per la seva banda, duu cirerols confitats, una salsa a base de formatge parmesà, ruca, pesto verd casolà i parmesà. L'Ai, Yoko és una de les preferides dels clients: crema de bolets japonesos, ceps saltats, formatge de raclet i maionesa trufada casolana.

Un somni blau: gorgonzola, fruites en balsàmic, bacó, mostassa dolça, ruca, nous cruixents

Badal Corner

Presenta les seves hamburgueses en dues mides: 120 i 200 grams: fruites en balsàmic, formatge taleggi, xili amb carn o crema de cacauets en són alguns dels ingredients diferenciadors. Tenen una smashed burger de 240 grams que et porta el sabor clàssic més autèntic: entre altres ingredients, ve de sèrie amb formatge americà, quètxup, mostassa i cogombrets. Els seus moniatos fregits inclouen dues salses a triar. Els Deluxe moniatos, una exageració per al paladar, venen acompanyats de formatge parmesà i maionesa de tòfona.

Burger Doze

A més d'hamburgueses 100% bovines, tenen una carta amb carns exòtiques, segons disponibilitat. Aquest restaurant de Llucmajor ofereix una selecció de sandvitxos i hot dogs molt suggeridors i les seves postres i batuts són d'un altre món. Tant la presentació dels seus plats com la decoració de local tenen molta personalitat.

Sexto Sentido

Famosos per les seves smashed burgers. La seva comunicació en xarxes és espectacular, com també ho són les seves hamburgueses aixafades. La seva Dopamina t'ofereix quatre hamburgueses i una font de formatge cheddar fos que ho cobreix tot. Promouen reptes amb els seus consumidors i tota mena de bogeries amb les seves hamburgueses del xef que canvien cada setmana.

Java Lava

Burger & Taco

Inspirat en els dinners dels anys seixanta, ofereix unes hamburgueses de primeríssima qualitat a un preu molt competitiu. Combina receptes clàssiques nord-americanes amb atreviments més moderns: whisky de bourbon, salsa de lava i juga amb els sabors tex-mex... Però això no és tot. Tenen algunes hamburgueses amb influències coreanes (segons la setmana) i tres opcions d'hamburgueses veganes. El seu sandvitx Pollo Pollo o el seu Fried Chicken Sandwich són també dues opcions guanyadores.

Es Forn Café

No només fa hamburgueses, però les que fa, les fa molt bé. 200 grams de vedella i pa rústic. Té les opcions més sol·licitades avui dia, incloent-ne una opció vegana. La seva hamburguesa pròpia inclou ceba caramel·litzada, foie, enciam i maionesa trufada. Les seves carns, amanides i entrepans també són una bona elecció. Una gran opció si ets per Selva.

Cheese lovers: piscina de formatge

TweeSwips

A punt de fer vint anys d'història, aquest tòtem de les hamburgueses casolanes té dues línies d'hamburgueses: les clàssiques i les especials. La Käse-O, per exemple, és una hamburguesa de 110 grams de vedella, en pa potato roll, camembert, formatge curat, bacó, mozzarella, gouda, cheddar, xampinyons i ruca. Una de les seves darreres novetats, la Cheese Lovers, ve presentada en una piscina de formatge. A més, els noms de les seves hamburgueses són molt originals: Hendrix, Hernan Cattaneo, Queen, José Martínez, Ludwig Van B. o Angel Costa, són alguns d'ells.

Els bebedors by Planet Burger

Inspirats en els planetes del sistema solar i l'espai, Els bebedors, al port d'Alcúdia, ofereixen hamburgueses clàssiques amb un toc personal. La Cheese planet inclou cinc formatges i salsa de nabius que es fonen en una amalgama cremosa i deliciosa (encara que tòxica per als intolerants a la lactosa). La Venus, amb salsa de pebre vermell i ceba cruixent, o La mallorquina, amb sobrassada, formatge maonès i salsa de figues, són opcions excel·lents. La seva gran estrella, però, és l'Harmagedon: mig quilo d'hamburguesa amb tres extres personalitzables. Tenen una àmplia selecció de cervesa, combinats i còctels.

stats