Societat22/06/2020

Dimiteix el tresorer de Sant Josep perquè alhora era administrador d'uns apartaments sense llicència

L'Ajuntament ja ha desnonat una escala sencera dels edificis coneguts com a Don Pepe pel seu estat de degradació

A. T.
i A. T.

PalmaEl tresorer de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió després de fer-se públic que era, alhora, administrador dels apartaments coneguts com a Don Pepe, d'acord amb Efe. Segons ha explicat el regidor del partit Ara Eivissa del mateix municipi, Josep Antoni Prats, a l'ARA Balears, "quan es van construir els apartaments els anys 60 es va atorgar la llicència als plànols inicials, on només figurava un edifici, però se'n van construir dos".

Així ho ha reconegut el mateix ajuntament: un dels blocs es troba fora de l'ordenació perquè es va construir sense llicència, mentre que el segon edifici que sí que tenia permís es va fer amb un pis més que no estava autoritzat. Actualment, tot el conjunt urbanístic es troba molt degradat i, per això, es va haver de desnonar una escala sencera fa unes setmanes, recorda Prats, que també va ser regidor d'Urbanisme a Sant Josep.

Cargando
No hay anuncios

Arran de les informacions que relacionaven el tresorer amb aquests apartaments, l'ajuntament va iniciar un expedient al funcionari perquè donàs explicacions, però aquest ha decidit presentar aquest migdia la dimissió. Malgrat que no s'ha confirmat que fos administrador formalment dels blocs Don Pepe, s'ha sabut que complia amb aquestes funcions.

Cargando
No hay anuncios

Els apartaments estan compostos per dos edificis, de deu escales amb deu apartaments cadascuna, la qual cosa dona com a resultat un total de 100 habitatges, detalla Prats. Per ara, la resta del bloc del qual ja es va desnonar una escala continua apuntalat i "cal veure que es farà amb les famílies" perquè "hi ha llogaters i propietaris, i gent que paga una hipoteca d'un edifici que no era legal", assenyala l'edil.

Un projecte inacabat

"Els blocs es van construir com no tocava, a un lloc on no tocava, amb la qualitat que no tocava", indica el membre d'Ara Eivissa, qui considera que "ha estat una suma de factors" el fet que l'Ajuntament hagi hagut d'apuntalar-lo "com a mesura urgent", tot i que era "responsabilitat de la comunitat fer-ho". Ambdós blocs es van construir "al costat de l'aeroport com una cooperativa de pilots" i havien de "formar part d'una urbanització més grossa" que mai no es va arribar a fer.

Cargando
No hay anuncios

Amb els anys, l'Ajuntament ha acabat descobrint les irregularitats de l'edificació a mesura que ha calgut fer reformes. Pel que fa als propietaris, assegura Prats, han mostrat "un cert abandonament" i les obres que s'han anat fent "han debilitat" encara més la construcció.

Proliferen les obres il·legals amb l'estat d'alarma

Malgrat que aquesta nova polèmica és més aviat "un problema social", puntualitza el regidor, és la darrera que esclata en dues setmanes al voltant del municipi. Tal com va publicar l'ARA Balears, a Sant Josep és on la Conselleria de Medi Ambient va trobar més obres il·legals construïdes durant l'estat d'alarma, les quals han proliferat a tota l'illa d'Eivissa durant el confinament.

Cargando
No hay anuncios

Aquest augment es va detectar entre final d’abril i el mes de maig. En total, l’Executiu va trobar 14 edificacions sospitoses de ser il·legals que s’haurien fet durant aquest període. Cinc es varen identificar al municipi de Santa Eulària des Riu, en una ronda d’inspecció, i les altres nou a Sant Josep de sa Talaia, en dues batudes més. La Direcció General de Territori és l'encarregada de fer aquests controls a la costa que és de la seva competència, la coneguda com a zona de servitud, un tram d’uns cinc metres que comença just on acaba la platja, que és responsabilitat de l’Estat. Aquestes àrees es consideren de pas i per això no es permet construir-hi.