Educació
Societat 18/09/2024

Directores de centres educatius demanen que se'ls consideri personal docent com a la resta de professionals

Entre altres reclamacions, l'Associació ha instat a millorar les condicions laborals de les professionals d'aquesta etapa

ARA Balears
1 min
Les Illes tenen el 38% de la població de zero a tres anys escolaritzada.

PalmaL'Associació de Directores d'Escoles Infantils Públiques de les Illes Balears han reclamat que es consideri l'etapa 0-3 com un espai educatiu de qualitat, d'aprenentatge i d'equitat de tots els membres que la integren, alhora que han sol·licitat que se'n millorin les condicions salarials. En aquest sentit, consideren que no es corresponen amb la importància social que representa la tasca educativa de 0 a 3.

Així s'ha manifestat l'associació després que finalment la LOMLOE hagi reconegut l'etapa 0 a 3 com una etapa educativa més, amb les mateixes condicions que la resta d'etapes educatives. "Després de molts d'anys de lluita per visibilitzar i dignificar l'etapa, ara amb la seva gratuïtat, el 0 a 3 presenta dificultats evidents que fan perillar la qualitat educativa que requereix una etapa com aquesta", han explicat.

Les directores han apuntat, entre altres, la insuficient oferta de places, ja que expliquen que ni la xarxa pública ni la complementària tenen disponibles prou places vacants perquè han augmentat considerablement amb la gratuïtat. Igualment, han assenyalat la manca de regulació dels menjadors. Un fet que han alertat que, davant l'increment significatiu d'aquest servei, seria necessari tenir una normativa específica que el reguli a diferència de la resta d'etapes.

També han criticat que les professionals de 0 a 3 han de dedicar-se a tasques burocràtiques igual que la resta de docents d'altres etapes sense comptar hores no lectives. Finalment, han instat a ser reconegudes com a personal docent i, per tant, al fet que pertanyin a la Conselleria d'Educació i Universitats.

stats