LGTBI
Societat 28/06/2022

Discursos, banderes i una banda a la reina Esclarmonda: així reivindiquen els drets LGTBI les institucions

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat en la lectura d’un manifest amb motiu del Dia internacional de l’orgull i l’alliberament LGTBI+

2 min
La reina Esclarmunda amb motiu de l'Orgull ha incorporat una banda amb la bandera LGTBI a la seva indumentària.

PalmaArriba un altre 28 de juny, Dia internacional de l’orgull i l’alliberament LGTBI+, amb força i ple de reivindicacions per defensar i reivindicar els drets del col·lectiu tots els dies de l'any. Durant el matí, diferents institucions han mostrat el seu suport i la seva implicació en aquest dia i han fet discursos, han penjat banderes i, fins i tot, han vestit la reina Esclarmonda amb els colors de la bandera LGTBI.

Un dels primers actes del dia ha estat el del Consell de Mallorca, en el qual han participat el conseller de Presidència, Javier de Juan; la directora insular d'igualtat i diversitat, Rosa Cursach; la presidenta Ben Amics, Tatiana Casado, i altres consellers de la institució. A més, La reina Esclarmonda, amb motiu de l'Orgull, ha incorporat una banda amb la bandera LGTBI. "Estam molt orgullosos que després d'un mil·lenni puguem tenir la reina Esclarmonda amb la bandera LGTBI", ha dit la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado.

Per la seva banda, el conseller ha remarcat que, tot i que encara queda molt per fer, el compromís amb la defensa dels drets LGTBI és ferma i que està molt satisfet de la feina que es du a terme en col·laboració amb Ben Amics per arribar al col·lectiu i a qualsevol persona o professional que ho necessiti.

A més, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat en la lectura d’un manifest, que ha tingut lloc al Parlament de les Illes Balears, abans de la sessió plenària. Tot i això, durant la sessió també s'ha condemnat "enèrgicament" l'augment d'agressions LGTBIfòbiques i la "normalització" dels discursos d'odi. Precisament, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha recordat que cada 28 de juny es commemoren les protestes que van tenir lloc en 1969 a Stonewall, Nova York, uns fets que van suposar una "rebel·lió per plantar cara a tota la violència històrica soferta per la comunitat".

La Part Forana també es reivindica

La façana de l’Ajuntament d’Inca ha començat el dia lluint la bandera LGTBI amb motiu del Dia internacional de l’orgull. El Consistori ha fet un acte que ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater, i altres membres del consistori i representants de l’Associació Únic.

"A poc a poc anam fent passes per garantir els drets de totes les persones LGTBI, tot i que encara queda un llarg camí per recórrer. Per això, hem de continuar donant suport al col·lectiu i la seva lluita, desenvolupant accions de visibilització i sensibilització", ha assenyalat Sabater. 

A l'Ajuntament de Llucmajor també han penjat la pancarta LGTBI a la façana per celebrar el dia internacional i a Calvià han organitzat un acte reivindicatiu que ha comptat amb la presència de tot l'equip de govern municipal, així com personal del Consistori. La tinenta de batle d'Igualtat del municipi calvianer, Nati Francés, ha assegurat que "ens preocupen totes les persones que tenen por a l'hora de mostrar la seva orientació sexual" i ha remarcat que des de l'Ajuntament "rebutjam la LGTBIfòbia per part de les persones que no són capaces de respectar i que encara es permeten el dret de jutjar i rebutjar persones segons la seva orientació sexual".

stats