Massificació
Societat 26/08/2024

Els distribuïdors d'aliments i begudes carreguen contra les protestes per la saturació turística

L'associació ADED vol impulsar una campanya a favor dels turistes

2 min
'Canviem el rumb. Posem límits al turisme'

PalmaL'Associació d'empreses de distribució d'aliments, begudes i neteja (ADED) ha fet públic aquest dilluns un comunicat en el qual carrega contra les accions de protesta que es duen a terme aquest estiu en contra de la saturació i la turistificació de les Balears. Els empresaris consideren que, "davant les situacions de tensar, incomodar i, en alguns casos, encara que lleus, agredir els nostres visitants", cal "impulsar una campanya de desgreuge de tots els turistes que ens visiten o pensin fer-ho, ja que són els nostres clients".

Els distribuïdors conviden "tots els sectors i col·lectius que ho considerin oportú" a adherir-se a aquesta campanya proturística. "Som molts conscients que en l'àmbit turístic s'hauran d'afrontar diversos problemes, com la mobilitat, els aparcaments, els accessos, posar fi de manera contundent a l'oferta il·legal d'allotjament, etc. Però en cap cas aquests assumptes no s'han d'intentar solucionar tensant la visita dels nostres clients, amb pintades com 'Tourist go home', 'Guiris, fora' i 'Matar un turista'".

"Els que impulsen tots aquests moviments i manifestacions s'haurien de fer preguntes com: Cap ciutadà d'aquesta comunitat pot afirmar que en el seu entorn no hi ha algú que visqui del turisme? Són conscients que, si hi ha una baixada notable de visitants, molts ciutadans perdran la feina?", continua el comunicat, que també llança una advertència: "Si algú creu que el turisme ho aguanta tot, està molt equivocat". Els distribuïdors també demanen si "algú aniria de vacances a una destinació on hagués de conviure amb les situacions descrites".

A més, l'associació recorda que no és la primera vegada que es promou una campanya a favor del turisme. "L'any 2020, l'Associació Hotelera de Cala Millor va impulsar la campanya SOS Turisme davant de la crisi econòmica i social que va provocar la pandèmia", explica la nota.

stats