Corrupció de menors
Societat 22/06/2023

Doblers o sexe a canvi de no difondre selfies de contingut sexual: detenen un jove que extorsionava menors a Palma

El jove ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte de corrupció infantil, trencament de condemna, usurpació d'estat civil, coaccions i infracció a la Llei d'estrangeria

ARA Balears
2 min
El detingut entrant a dependències policials

PalmaAgents de la Policia Nacional de Palma van detenir un jove, amb diversos antecedents penals, que es dedicava a coaccionar menors per obtenir imatges i vídeos de contingut sexual, doblers o sexe. La investigació va començar arran de la denúncia d'una menor, acompanyada pels seus pares, qui explicà que un home li havia reclamat enviar-li imatges de contingut sexual a través de coaccions.

Després de la insistència i davant la negativa de la jove, l'assetjador li indicà que té fotografies seves de caràcter sexual, manifestant que si no li paga 2.000 euros les difondrà i li arribà a proposar una trobada en un hotel per tenir relacions sexuals. Els presumpte autor esborrava les converses, així com les fotografies, però la menor va fer captures de pantalla de la conversa que havien mantingut.

En tenir-ne coneixement, el Grup de Delictes Tecnològics va començar la investigació i va descobrir que la víctima li havia enviat de manera voluntària algunes fotografies íntimes. L'home, en el seu perfil es feia passar per un treballador de seguretat d'una coneguda discoteca de Palma. Així, començava a parlar amb les menors sense que elles sabessin que estaven parlant amb una altra persona.

Els agents, contactaren amb el treballador de discoteca, qui va assegurar que ell mateix ja havia denunciat diverses vegades que li havien usurpat el compte. S'acredita llavors que l'usurpador havia creat el compte fals, i des d'aquell moment pogué localitzar diverses víctimes més, entre les quals es trobaven menors i majors d'edat. Amb el mateix mètode, pensant que les víctimes estaven conversant amb el treballador de la discoteca, obtenia fotografies íntimes, i començava l'extorsió.

El presumpte autor dels fets ja tenia antecedents per fets similars, i l'incompliment d'una ordre d'allunyament que té en vigor, atès que té prohibit apropar-se a un centre escolar concret a menys de 150 metres. Els policies van contactar amb altres cinc víctimes, les quals van declarar i van corroborar el modus operandi del detingut.

Després de tot això, els agents van procedir a la seva localització en un domicili a Palma, si bé s'havia ocultat amb ajuda de la família. Iniciaren un operatiu i després d'una setmana de cerca va ser interceptat i detingut com a presumpte autor d'un delicte de corrupció de menors, trencament de condemna, usurpació d'estat civil, coaccions i infracció a la Llei d'estrangeria i aconseguiren intervenir-li el terminal mòbil des del qual operava i que no tenia al seu nom.

stats