Tribunals

Dobrowolski nega haver intentat matar Mainat: "Vaig fer tot el que vaig poder per salvar-lo"

L'acusada es defensa dient que el seu ex va quedar en coma perquè prenia una "muntanya de pastilles" contra l'envelliment

3 min
Angela Dobrowolski el primer dia del judici a l’Audiència de Barceloan.

BarcelonaAngela Dobrowolski ha intentat convèncer els jutges que, lluny de voler matar el seu exmarit, Josep Maria Mainat, en seguia enamorada i confiava que es donarien "una segona oportunitat". Divendres quedarà vist per sentència el judici en què l'exdona del productor de televisió està acusada presumptament d'intentar assassinar-lo injectant-li insulina sabent que és diabètic per provocar-li una hipoglucèmia, que el va deixar en coma. La seva declaració aquest dijous ha durat aproximadament una hora i des de la mateixa sala Mainat l'ha pogut escoltar i formalitzar el perdó a part de l'acusació. En concret, per haver-li espiat el correu electrònic i consultar documents sobre la petició de divorci i la seva herència.

Dobrowolski només ha acceptat respondre les preguntes del seu advocat i s'ha recreat en recordar com va conèixer Mainat, quan ella tenia 26 anys i estava de pas per Barcelona, "molt sola i oberta a fer amistats". "Per a mi no va ser amor a primera vista, però el vaig admirar fins que em vaig enamorar –ha recordat dels inicis de la seva relació–. Vam ser molt conscients de la impressió que donàvem del pederasta i la joveneta buscona", una diferència d'edat que afirma que els va comportar crítiques fins i tot del seu entorn. Aquesta distància i l'estatus econòmic de cadascun van ser "una bretxa brutal" a la relació. "Va ser l'amor de la meva vida i aquest lloc encara segueix desocupat", ha afegit.

"El meu marit i jo vam apostar per l'antiaging, va ser la base del nostre matrimoni i de la nostra família", i ha assenyalat que ell apostava per les dosis màximes i fins i tot amb productes "alegals" que no es comercialitzen a Espanya. "Ell em va inspirar a estudiar medicina, per seguir-lo en l'antiaging, perquè el nostre futur funcionés, perquè ell no morís", ha dit en referència a uns estudis que també han assenyalat les acusacions per evidenciar que sabia el que feia quan aquella nit li va posar dues injeccions. Segons les acusacions, que reclamen 13 anys de presó, eren d'insulina; segons ella, eren de Saxenda, una medicació per aprimar que originalment es fa servir per a la diabetis.

Dobrowolski ha aprofitat la seva declaració per assenyalar aquesta afició per prevenir l'envelliment com a possible causa de la hipoglucèmia que va deixar Mainat en coma aquella nit. Ha valorat que "havia de ser per la muntanya de pastilles" que prenia o per una possible reacció d'aquests fàrmacs amb el Saxenda.

"Vaig veure la cara del meu marit mort"

L'acusada ha reconegut que des de principis del 2020 tenien problemes de parella i que Mainat s'havia cansat de la seva addicció a la droga, una situació que ha explicat somicant. El 22 de juny d'aquell any, el dia que suposadament el va intentar assassinar, ja no vivien junts, el divorci estava sobre la taula i van discutir, segons va declarar Mainat, perquè ell li va dir que l'endemà formalitzaria l'inici del procediment de divorci.

En canvi, la versió de Dobrowolski és que després de la discussió es van calmar, van compartir un sopar "normal" i el productor i els seus dos fills se'n van anar a dormir. Ella es va quedar desperta i durant les següents hores les càmeres de seguretat de la casa la van gravar anant fins a 13 vegades a la cuina, segons ella per buscar restes de droga. Afirma que va entrar al dormitori perquè va sentir uns roncs "que no eren normals", i s'hi va trobar Mainat "al marge de la mort".

"El moment en què veig la cara del meu marit mort, semimort, al costat dels meus fills adormits... Hi ha un segon de xoc", i afirma que a continuació li va donar un sobre amb 75 grams de glucosa concentrada. "Vaig fer tot el que vaig poder per salvar-li la vida. Em penedeixo de moltes coses, vaig arruïnar el meu matrimoni, però ni li vaig fer mal, ni el vaig deixar patir ni vaig fallar en ajudar-lo", ha esgrimit.

També ha insistit que des que es van casar van aclarir amb unes capitulacions què passaria amb el patrimoni de Mainat si es divorciaven o un dels dos moria, també tenint en compte els dos fills en comú que van tenir més endavant. Per defensar-se d'un delicte de què ja no se l'acusa, ha aixecat el to per aclarir: "Per descomptat que estic a l'herència, el meu futur està assegurat com a mare dels seus fills. Ho vam parlar ell i jo en persona, no vaig tenir necessitat de qüestionar res".

stats