Societat 27/07/2024

Els docents encarregats del menjador cobraran el triple a partir del curs que ve

Educació ha publicat aquest dissabte les novetats del servei de menjador per al pròxim curs 24-25

ARA Balears
1 min
Un menjador escolar

PalmaLa Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha fet públiques aquest dissabte les novetats del servei de menjador per al pròxim curs 24-25. Entre elles hi destaca, principalment, l'increment del que cobraran els docents encarregats d'aquest servei que veuran com es triplica la gratificació econòmica per dur a terme aquest servei voluntàriament.

Així, a través d'una nota de premsa, Educació ha detallat que aquesta ha augmentat de 9,32€ per dia a 25€ per dia (en el cas de menjadors d’entre 51 i 99 comensals) i de 10,48€ per dia a 27€ per dia en el cas de menjadors a partir de 100 comensals.

A més, per al curs 2024-2025, la quantia de la gratificació per al personal amb funcions d’atenció i cura directe de l’alumnat en el servei de menjador escolar és de 22€ per dia. En les instruccions per al curs 2023-2024 aquesta quantitat es fixava en 7,41€ per dia. El personal docent percebrà aquests pagaments al final de cada trimestre i no en un pagament únic com s’havia fet fins ara.

D'altra banda, pel que fa a l’horari del servei de menjador, s’estableix que s’ha d’oferir entre la franja horària compresa entre les 12.00 i les 15.30 hores, quedant així inclòs l’horari de dinar dels alumnes de primer cicle d’educació infantil (0-3 anys). Cal recordar que l'any passat les instruccions establien l’horari entre les 12.30 i les 15.30 hores.

Per últim, quant a l’elaboració dels menús, també s’ha introduït en les orientacions bàsiques que les empreses o entitats que gestionen el servei de menjador escolar als centres docents públics no universitaris han de tenir en compte el berenar del primer cicle d’educació infantil.

stats