Els docents que facin escola matinera cobraran 22 euros per dia

Fins ara, els professors que s'hi dedicaven en rebien 7,41

Una aula d’una escola a Mallorca.
1 min

PalmaEls docents que vulguin encarregar-se del servei d'escola matinera rebran fins a 22 euros per dia durant el curs 2024-2025, enfront dels 7,41 que en perceben ara. Els imports es cobraran a final de trimestre. Així ho constaten les noves instruccions del servei que la Conselleria d'Educació ja ha remès als equips directius dels centres educatius de les Illes. Aquest servei pretén facilitar la conciliació de les famílies a primera hora del matí, quan moltes jornades laborals ja han començat, però no l'horari escolar.

El document incorpora altres modificacions respecte del que s'aprovà per al curs 2022-2023. Entre altres, els centres que vulguin participar en el programa podran fer arribar la seva sol·licitud també per via telemàtica. A més, s'augmenta el termini de presentació de sol·licituds. D'aquesta manera, els centres que ho desitgin hauran de trametre al Servei de Beques, Programes i Serveis Complementaris la seva sol·licitud abans del 6 de setembre. En la instrucció per al curs 2023/2024, el termini finalitzava el 31 de juliol.

El romanent, en mans dels centres

La instrucció elimina el punt que establia que els centres que disposassin de romanent del Pla de conciliació i corresponsabilitat a partir del segon trimestre del curs l'havien de destinar al mateix concepte, fins a exhaurir la partida. Ara, els centres que disposin d'aquests recursos els podran enfocar a altres qüestions.

Finalment s'elimina la Comissió Avaluadora del programa d'escola matinera. Els centres es consideren adherits al programa pel simple fet de sol·licitar participar-hi, en tant que el programa es concedeix a tots els centres que ho sol·liciten.

stats