Societat 25/09/2024

Els docents de l'IES Politècnic, pendents del tancament del centre: "L'equip directiu no sap què passarà"

Educació convertirà l'institut en un centre d'FP, un fet que suposarà la pèrdua de 300 places de Secundària públiques a Palma

ARA Balears
2 min
Entrada de l'IES Politècnic de Palma

PalmaEls docents de l’IES Politènic estan a l'expectativa pel seu futur i el dels alumnes del centre, després que Educació anunciàs la seva intenció de convertir l'institut en un centre integrat d’FP. “No han informat les famílies ni el professorat. No han presentat cap pla per a aquesta transició, però la seva intenció és que sigui a curt termini'. Segons indiquen, la Conselleria ha eliminat un grup de 1r d’ESO “ignorant les xifres d’adscripció”, diu l’Assemblea de Docents del centre. “A causa d’això, alumnes que havien triat el Politècnic han hagut de partir a altres centres”. De fet, com va denunciar aquest dimarts CCOO, part d’aquests alumnes han estat desplaçats a l’IES Ramon Llull i els altres, a una escola concertada. Avui dia, diuen, ni l’inspector ni l’equip directiu saben què passarà amb el centre i el professorat de Secundària “no sap en quines condicions treballarà el curs que ve”.

La desaparició de l’IES Politècnic implica “la pèrdua de més de 300 places públiques a Palma, la interrupció de projectes educatius i de centre, com el PROA+, ERASMUS+, amb el finançament corresponent, l’augment de ràtios a altres centres i la redistribució de més de 70 professors i professors", denuncien els professors.

Sense resposta

El mes de juny, quan Educació va eliminar el grup de 1r d’ESO, els docents varen demanar informació a la Direcció General d’Ordenació, Planificació i Gestió Educatives. “La resposta va ser que no s’havia eliminat cap curs i que s’estava pendent del nou Pla d’infraestructures", denuncien. Arribat el juliol, l’Oficina d’Escolarització no dona cap plaça als alumnes d’altres centres que havien sol·licitat cursar el Batxillerat a l’IES Politècnic, tot i que hi ha vacants disponibles. “Quan algunes famílies es queixen a Conselleria, es fa la rectificació, de manera parcial”, expliquen els docents. Quan es va demanar a la Conselleria que informàs sobre el que havia succeït, no se'n va obtenir resposta.

Dies després, el conseller d’Educació, Antoni Vera, va anunciar que l’IES Politècnic passaria a ser un Centre Integrat de Formació Professional especialitzat en les famílies professionals de Construcció i Electricitat i Electrònica. A principis d’agost es presenta el Pla d’infraestructures, on s’anuncia oficialment la conversió i s’indica que es farà “a curt termini”. I des d'aquell moment, exposen els docents, no n'han sabut res més.

stats