Educació

Els docents de la pública podran treballar a la concertada en matèries de difícil cobertura

La Mesa, sense el suport de cap dels sindicats representats, ha aprovat també que les hores extres anuals que poden fer els professionals passin de les 80 actuals a 150

Una aula d'institut.
ARA Balears
10/10/2024
2 min

PalmaEl Consell de Govern aprovarà previsiblement aquest divendres un acord perquè els docents de la pública puguin treballar a la concertada en matèries considerades de difícil o molt difícil cobertura. Així s'ha traslladat durant una Mesa Sectorial d'Educació aquest dijous, en la qual hi han estat presents el director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i els representants sindicals de l'STEI, l'ANPE, la UOB, la UGT i CCOO. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, l'STEI, UGT i UOB han votat en contra i ANPE i CCOO s'han abstès.

Fonts d'UGT expliquen que, per fer possible que els treballadors públics puguin fer feina a una empresa privada, s'haurà de modificar la Llei d'incompatibilitats dels treballadors públics: els funcionaris no poden fer altres feines que la que tenen assignada per part del sector públic. UGT també assenyala que s'obre la porta a què professors de la concertada puguin treballar a la pública, un fet que veu difícilment ajustable a la normativa vigent.

La Conselleria d'Educació i Universitats ha posat sobre la taula la necessitat de declarar d'interès públic el desenvolupament, com una segona activitat, de la prestació de serveis com a docent en l'àmbit de l'ensenyament privat concertat per part de professors del sector públic que imparteixen les especialitats definides com de difícil i molt difícil cobertura, i viceversa.

Més hores extra

L'objectiu que ha declarat és pal·liar la creixent dificultat per cobrir places en determinades especialitats, com a llengua i literatura catalana, matemàtiques i informàtica, a més de millorar l'organització dels centres i mantenir la qualitat del sistema educatiu. Així, i de manera excepcional, els docents de l'ensenyament públic podran desenvolupar dues activitats, sempre que no treballin a jornada completa en l'educació pública.La Mesa ha acordat també, pendent del vistiplau del Consell de Govern, que les hores extres anuals passin de les 80 actuals a 150, encara que els docents només podran fer hores extres en el seu centre educatiu.

stats