Educació
Societat23/07/2024

Educació aposta per incrementar les hores de Matemàtiques i per fer uns nous currículums

El Govern ha constituït el grup per a l'Anàlisi i la Millora del Sistema Educatiu de les Balears, que enfocarà els reptes de l'educació a les Illes

ARA Balears

PalmaEl Govern s'ha compromès a elaborar uns nous currículums educatius per a les etapes d'Infantil, Primària, Secundària obligatòria i Batxillerat, amb vista al curs 2025-2026, com ja va anunciar el mes de maig. Ho ha fet durant la constitució del grup per a l'Anàlisi i la Millora del Sistema Educatiu de les Balears, que ha tingut lloc en el rectorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB). A banda d'això, una de les apostes del Govern implica incrementar el nombre d'hores lectives de Matemàtiques que, segons ha denunciat Prohens, s'ha reduït significativament arran de la implantació de la LOMLOE a les Balears. De fet, la Societat Balear de Matemàtiques ja va fer una petició en aquest sentit.

Cargando
No hay anuncios

La presidenta, acompanyada del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, i el rector de la UIB, Jaume Carot, ha explicat que el grup per a l'Anàlisi i la Millora del Sistema Educatiu de les Balears s'ha constituït amb especialistes de l'àmbit educatiu de les Illes i d'altres comunitats autònomes que destaquen pels seus resultats en l'informe PISA, com Castella i Lleó, l'Aragó i la comunitat de Madrid, amb tres objectius bàsics.

Especialitats amb diferents orígens

Segons ha detallat Prohens, els objectius bàsics del grup per a l'Anàlisi i la Millora del Sistema Educatiu de les Balears són fer una anàlisi de la situació de l'educació a les Balears, d'una banda; una anàlisi de resultats de PISA a les illes, per un altre; i, finalment, una anàlisi dels currículums de tots els nivells educatius i l'elaboració de propostes de millora. En definitiva, ha resumit la presidenta, el treball d'aquest grup per a l'Anàlisi i la Millora del Sistema Educatiu de les Balears és la redacció d'una memòria, que es transmetrà als grups docents específics de cada matèria i nivell, que s'encarregaran de la redacció dels nous currículums educatius.

Cargando
No hay anuncios

Data límit, el 31 d'octubre

Aquest procés "requereix una anàlisi profunda i objectiva de l'estat actual de l'educació a les Illes Balears, que només pot ser realitzada per especialistes en l'àmbit educatiu, de reconeguda trajectòria i prestigi", ha assenyalat Educació en un comunicat. El grup de tècnics experts que tindrà com a finalitat l'elaboració d'una memòria que respongui als següents punts: anàlisi de la situació actual de l'educació a les Illes Balears; anàlisi dels resultats de les Illes Balears en la darrera edició de PISA, i anàlisi dels currículums de l'educació Infantil, l'educació Primària, l'Educació Secundària Obligatòria i el Batxillerat, a més de l'elaboració de propostes de millora. Les conclusions es coneixeran el 31 d'octubre.

Cargando
No hay anuncios

La Conselleria d'Educació i Universitats posarà a l'abast del grup tota la informació i tots els recursos dels quals disposa perquè el grup pugui assolir els seus objectius. Una vegada el grup faci arribar a la Conselleria la memòria final, la Conselleria la transmetrà a grups de docents, específics per a cada matèria i nivell, els quals s'encarregaran de la redacció dels nous currículums d'acord amb les conclusions aportades pel grup d'experts.