Societat 29/07/2024

Educació concedeix el 94% de les comissions de serveis que han demanat els docents

Enguany, el procediment ha estat especialment important per intentar donar resposta al gran volum de professors desplaçats a altres illes

ARA Balears
2 min
Una aula de les Balears.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha adjudicat el 94% (886) de les peticions de comissions de serveis que varen realitzar 925 docents de les Balears pel curs vinent. 524 (de 560) professors s'han pogut acollir a les novetats implantades enguany amb l'objectiu d'acostar els professionals als seus llocs de residència "per causes humanitàries". Precisament, aquest curs el procediment ha estat especialment rellevant, per donar resposta als desplaçats a altres illes arran del darrer concurs de trasllats autonòmic del curs 2022-2023 i del procés d'estabilització d'interins del 2022, que ha fet que molts professors, majoritàriament mallorquins, aconseguissin plaça lluny de casa.

En aquest sentit, cal recordar que a les comissions d'enguany s'han prioritzat els casos de conciliació familiar i s'han tingut en compte determinades situacions, com tenir fills menors de 12 anys; formar part d'una família monoparental amb fills menors de 18 anys; tenir familiars de primer grau dependents; ser majors de 55 anys i patir una doble insularitat entre l'illa de residència i la destinació definitiva.

En el cas dels sol·licitats que han demanat una comissió de serveis en la mateixa illa de residència (per canviar de centre o per formar part d'un equip directiu, entre altres), als casos ja tinguts en consideració (fills menors de 12 anys i familiars de primer grau dependents), s'hi ha afegit el de ser una família monoparental amb fills menors de 18 anys.

Un nou CEIPIESO

El CEIPIESO Son Basca acollirà el pròxim curs 2024- 2025 dues línies de primer d'ESO i la Conselleria començarà amb la redacció de l'avantprojecte per a la construcció de les aules de Secundària al centre. Amb la implantació d'ESO al Son Basca es pretén descongestionar l'IES Ca'n Peu Blanc que, segons ha dit el conseller Vera, està saturat. El conseller d'Educació ha fet aquest anunci després de reunir-se amb l'Ajuntament de sa Pobla. Vera ha manifestat que la prioritat és la construcció del CEIP Nou al municipi. Actualment, s'està enllestint la redacció del projecte i es preveu que les obres es puguin licitar a finals del pròxim mes d'octubre.

stats