Societat 18/07/2024

Educació concedeix l'atenció preferent a 13 escoles concertades, que rebran 300 euros anuals per aula

Aquesta figura es reserva als centres amb un 20% de l’alumnat socioeconòmicament vulnerable o més del 7% de nouvingut

ARA Balears
2 min
Nois i noies escoltant en una aula d’una escola en una imatge d’arxiu.

PalmaLa Conselleria d’Educació ha impulsat la creació de Centres d’Atenció Preferent (CAP) en 13 escoles concertades. Els centres CAP són els que atenen un percentatge elevat d’alumnat vulnerable, i se situen principalment a Palma i als municipis limítrofs. Aquestes escoles disposaran de més recursos humans, segons la seva configuració, i tindran una partida econòmica extraordinària de 300 euros per aula de l’ensenyament bàsic cada any. També s’hi incrementarà la dotació de recursos digitals i es proporcionarà formació permanent al professorat. D’altra banda, aquests centres tindran la ràtio reduïda —entre un 10 i un 20% respecte de les ràtios màximes de cada etapa educativa— i el bloqueig de la matrícula d’alumnat NESE (Necessitats Educatives de Suport Específic) per sota del 30%. Per ser CAP, un centre ha de tenir més del 20% de l’alumnat de l’ensenyament bàsic socioeconòmicament vulnerable o més del 7% d’alumnat d’ensenyament bàsic nouvingut.

Els centres concertats CAP seran els dos de Sant Vicenç de Paül, el de Palma i el d’Inca; el col·legi Sant Alfons, de Felanitx; Sant Francesc d’Assís, de Palma, Manacor, de Muro i de sa Pobla; Beata Francinaina Cirer, d’Inca; Cor de Maria, de Maó, i San Alfonso Ligorio, San Felipe Neri i La Miraculosa, de Palma. Amb els recursos que rebran aquests centres, explica Educació, “els nous CAP podran millorar l’educació de qualitat i oferir oportunitats educatives reals a l’alumnat”.

Acord sindical i patronal

El conseller d’Educació i Universitats ha signat avui l’Acord amb els representants de les patronals i dels sindicats EiG-ECIB i FERE-CECA-ECIB, ACENEB-CECEDIB, FEIPIMEB, UNAC, FOQUA, UCTAIB, USO, STEI, UGT, FE-CCOO i FSIE mitjançant el qual els dos centres de Sant Vicenç de Paül, el de Palma i el d’Inca; el col·legi Sant Alfons, de Felanitx; Sant Francesc d’Assís, de Palma, Manacor, de Muro i de sa Pobla; Beata Francinaina Cirer, d’Inca; Cor de Maria, de Maó, i San Alfonso Ligorio, San Felipe Neri i La Miraculosa, de Palma, tindran CAP.

D’altra banda, també s’ha aprovat un complement específic per als tutors, que serà de 33,94 euros mensuals, repartits en 14 pagues. El complement específic el rebran els tutors de les etapes d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial i aules UECCO, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional.

stats