Societat 04/06/2024

Educació dotarà els centres amb uns 600 docents més el curs 2024-2025

Les escoles també disposaran de més orientadors. En el cas de les de dues línies, el tindran a jornada completa

ARA Balears
2 min
Una aula d’una escola de primària de Barcelona.

PalmaLa Conselleria d’Educació dotarà els centres educatius de les Illes Balears amb uns 600 docents més el curs 2024/2025. Així ho han explicat el director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i la directora general de Planificació i Gestió Educatives, Catalina Ginart, a la Mesa Sectorial d’Educació, en la qual també s’han explicat els nous criteris de quota per al curs que ve. "Amb aquest augment de recursos es vol garantir l’atenció als alumnes i aconseguir la millora dels resultats dels estudiants a partir de la millora de l’aprenentatge", assenyala la Conselleria en un comunicat.

L'increment, diu, ve marcat per distints factors, com és la reducció d’hores lectives, que ha passat de 18,5 a 18 hores en el cas de Secundària i de 25 a 23 hores de docència directa en el cas de Primària, com fixa l'Acord Marc educatiu; la incorporació de psicòlegs en els centres d’educació Secundària, la major presència d’orientadors en els centres d’educació Infantil i Primària o l’increment d’hores de coordinació.

Més orientadors

El conseller Antoni Vera s’ha compromès amb la comunitat educativa a dotar amb més orientadors els centres de Primària. Concretament, en el cas de les escoles petites, tindran orientador dos dies per setmana en lloc de només un, els centres d’una línia el tindran tres dies per setmana en lloc de dos i els centres de dues línies el tindran a jornada completa en lloc de només tres dies. Pel que fa als centres a partir de tres línies, que ja tenen orientador a jornada completa, veuran incrementades les hores de suport. "Es fa una aposta clara per incrementar també els equips de suport i millorar l’atenció a la diversitat. Paral·lelament, també es dotarà tots els centres d’educació Infantil i Primària, mínim, amb un Auxiliar Tècnic Educatiu (ATE) en plantilla".

D’altra banda, els nous criteris també marquen l’augment de les hores de coordinació per als docents dels centres. Aquestes hores de coordinació són per als docents que s’encarreguen de coeducació, convivència i benestar, la biblioteca del centre, el programa de llengües estrangeres, de normalització lingüística, de reutilització de llibres o de tecnologies de la informació, entre d’altres. 

stats