FP
Societat 28/05/2024

Educació estrena una nova FP per ser cap d'obra de construcció a les Balears

El procés d'inscripcions s'obrirà el pròxim 3 de juny fins el 28 de juny

ARA Balears
2 min
Alumnes de Formació Professional

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats oferirà 29 graus nous d'FP, a més d'un nou curs d'especialització, durant el curs 2024-2025 pel qual disposarà de 150 professors que atendran aquest increment de places i la implantació de la Llei estatal d'FP. El conseller, Antoni Vera, ha explicat que l'ampliació de l'oferta educativa d'FP a les Balears s'ha centrat en les disciplines de sanitat i informàtica a causa de l'alta demanda que té aquest tipus de formació entre els alumnes.

Dels 29 cicles formatius nous, cinc són d'FP bàsica, 11 d'FP mitjana i 13 d'FP superior, fet pel qual l'oferta total dels graus ascendeix a un total de 502 cicles i per ampliar l'oferta de places, un total de vuit es duran a terme en centres concertats. D'aquest total, dues són de nova creació i mai no s'han impartit a les Balears fins ara. Una és l'FP Bàsica d'Arranjaments i Reparació d'Articles Tèxtils i de Pell, que s'impartirà a l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i l'altre és l'FP Superior d'Organització i Control d'Obres de Construcció que s'impartirà a l'IES Politècnic de Palma.

Per illes, Mallorca disposarà de 19 cicles nous, dos d'ells són FP bàsiques, set de mitjanes i deu de superiors. A Menorca, s'incorpora el nou cicle ja esmentat i a Eivissa s'implanten set estudis nous, dos de grau bàsic, tres de grau mitjà i dos de grau superior. A Formentera també s'implanta el cicle formatiu de grau superior d'Administració i Finances a l'IES Marc Ferrer, amb el qual es pretén donar resposta a una reivindicació històrica de la menor de les Pitiüses.

A més, durant el curs 2024-2025 s'implantarà el nou curs d'especialització en manteniment i seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics de la família professional de Transport i manteniment de vehicles. Aquest cicle s'impartirà al CIFP Juníper Serra de Palma. Els cursos d'especialització tenen com a objectiu complementar les competències de les persones que ja disposen d'un títol d'FP i facilitar l'aprenentatge al llarg de la vida, a més de millorar l'ocupabilitat i la productivitat. D'altra banda, un total de 38 centres educatius han sol·licitat impartir 134 certificats professionals de 17 famílies professionals durant el curs 2024-2025.

Inscripcions obertes del 3 al 28 de juny

Per accedir a un cicle de formació professional o a un curs d'especialització, la Conselleria d'Educació i Universitats obrirà la primera fase del procés dia 3 de juny i es podran presentar les sol·licituds fins dia 28 de juny, preferentment de manera telemàtica.

Igualment, el termini per matricular-se als cicles formatius on s'hagi obtingut plaça serà de dia 17 a 19 de juliol i a partir de dia 26 de juliol se'n publicaran les places vacants a la pàgina web d'FP de la Conselleria.

eca.

stats