Societat30/04/2018

Educació estudia eliminar del procés d'escolarització el punt per fill d'antic alumne

La conselleria d'Educació i Universitat pretén suprimir el punt extra de fills d'antics alumnes en el procés d'admissió als centres educatius per al curs 2019-2020

M.cifre
i M.cifre

PalmaLa conselleria d'Educació i Universitat prepara un esborrany per tal de modificar lleugerament els punts que es tenen en compte en el procés d'admissió als centres educatius de les Illes Balears que recull el Decret del 2008 que regula el procés d'escolarització. IB3 Ràdio ha avançat que l'esborrany en el qual treballa la conselleria té com a objectiu que el procés de matriculació sigui el més equitatiu possible.

De les mesures que s'estudien, la que crea més controvèrsia en el sector és la possible eliminació del punt extra de fills d'antics alumnes, un dels punts claus per a l'admissió als centres amb més demanda. El sindicat educatiu de CCOO considera positiva aquesta mesura, "és un punt necessari per tal d'avançar en el repartiment equitatiu i fer una societat més cohesionada i no tan elitista", han explicat.

Cargando
No hay anuncios

Per altra banda, el sindicat d'Alternativa per l'educació ha manifestat que "l'eliminació del punt per antic alumne té tot el sentit si es vol arribar a assolir una distribució d'alumnat més equitativa i que a totes les aules es reflecteixi la realitat social i la pluralitat de les Balears, però només és una petita mesura. Mentre no s'abordi l'actual model amb dos sistemes educatius paral·lels, el públic i concertat, no es donarà solució a l'existència de centres diferents en la composició del seu alumnat". En el comunicat, des d'Alternativa han afegit que "consideram positiva l'eliminació d'aquesta mesura de caràcter hereditari i que s'iniciï aquest procés de revisió del procés d'admissió d'alumnes on es puguin introduir aspectes com pugui ser la puntuació per famílies monoparentals".

Per la seva banda, el director general de Planificació Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha assegurat que per tal d'establir les mesures concretes s'obrirà un procés participatiu en el qual hi tendran cabuda les associacions de pares, les patronals de les concertades i els sindicats d'educació.